Ocena kierowcy - Toyota Camry IV Sedan

Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Toyota Camry IV Sedan 3.0 24V 190KM 140kW 1996-2002 - Oceń swoje auto
Silnik : V6 automat to kwintesencja tego auta
Zawieszenie : radialne tuleje wahaczy przednich
Mocny, cichy silnik V6 w połączeniu z automatem to po prostu czysta przyjemność każdego dnia, jeżdżę tym autem 8 lat i co do niego wsiądę to uśmiech sam pojawia mi się na twarzy. Niezawodny i komfortowy. Stanie w korkach w ogóle nie męczy, a ruszanie spod świateł to kwintesencja walorów tego auta.
Silnik rewelacyjny, cichy, mocny, bezawaryjny
ten automat w połączeniu z tym silnikiem V6 to coś wspaniałego, przełącza biegi niezauważalnie, 0 szarpnięć
bardzo komfortowe auto, jedyny mały minus to zbyt mocne wspomaganie kierownicy, które trochę przeszkadza przy większych prędkościach na krętych drogach lub przy gwałtownym przyspieszaniu ze zmianą pasa ruchu np. przy wyprzedzaniu ale można się do tego przyzwyczaić
kiepska do tyłu ale po zamontowaniu czujnika cofania za 130 zł problemu już żadnego nie ma
wszystko na swoim miejscu, niczego nie trzeba szukać
klima chodzi jak należy, auto się szybko nagrzewa w zimie, a wentylator od chłodnicy rzadko się włącza i nie hałasuje
dla kierowcy i pasażera z przodu miejsca jest dosyć, mogłoby być więcej miejsca na nogi z tyłu, co w następnej wersji Camry V uczyniono
ciche auto, jedyny mały minus to przy większych prędkościach na autostradzie szum wiatru mógłby być mniejszy
na bezynie w mieście palił mi 13 litrów/100 km. Mam instalację gazową trochę przestarzałą (już 7 lat) Romano i obojętnie czy daję ostro, czy w mieście, czy poza to pali mi 15 litrów gazu/100 km, czyli koszt to ok. 30 zł/100 km, czyli tyle ile bym wydał jeżdżąc na benzynie małym autem z małym silnikiem
W tej cenie lepszego auta się nie kupi!!! Chcę kupić kolejną Camry w nowszym wydaniu, czyli V, oczywiście V6 automat, mam nadzieję, że obecną Camry IV moja dziewczyna dojeździ do 400 000 km
Po 13 latach i 325 tys. km mam do wymiany oczywiście w zawieszeniu gumy i łączniki ale to normalka przy tym przebiegu na naszych dziurawych drogach, wymieniłem też amortyzatory na Kayaby, bardzo polecam, jakość oryginału, łączniki polecam firmy 555, klocki Lukas/TRW
do wymiany mam trzy sondy lambda ale po 325 tys. km z czego połowa na gazie to i tak wytrzymały bardzo długo. Nowe sondy Boscha są przewidziane na 150 tys. km, a tu Denso wytrzymały jeszcze raz tyle

LPG - zużycie paliwa dla silnika 3.0 24V 190KM 140kW [l/100km]

12,2