Samochód tani do kupienia, ale drogi w utrzymaniu. Zaznaczam, że nigdy się nie zepsuł - zawsze ruszył i dojechał na miejsce. Niestety przy tym przebiegu dużo rzeczy się już zużywało - za dużo dla mnie - przedwczoraj pojechał do Kazachstanu ;-)))
Po dobrej regulacji poprawna i równa praca na LPG. Na benzynie nigdy nie miałem zastrzeżeń.
Ta nieszczęsna dwójka czasem opornie weszła, ale raczej na początku jazdy - po rozgrzaniu OK.
Za twardy dla mnie na studzienkach słychać je i czuć.
Chłodnica klimy po stłuczce nawet bardzo lekkiej narazona jest na zniszczenie. W takim przypadku odradzam tanie zamienniki. Lepiej kupić w warsztacie gdzie się ją wymieni i nabije - w razie nieszczelności - wymienią.
No tu to perfekt
Przy 130 cisza.
Spora dostępność tanich i tandetnych zamienników
Przy tym przebiegu niestety zawieszenie padło. Czeste wymiany tulei metalowo-gumowych wahaczy (zamienniki - Toyota wahacz kompletny ok.750pln, ale może wytrzymałby dłużej) i łączników stabilizatora.
Przekładnia kirownicza - używka 500pln wystarczyła potem na 40Kkm. Cieknący regulator od sprzęgła przy skrzyni biegów. Sprzęgło kompletne wymienione w serwisie Toyoty przez poprzedniego własciciela przy przebiegu 120000km (faktura) wystarczyło do 2900000, czyli żywotność max 170Kkm. Po wymianie tarcz i klocków miałem 60Kkm spokoju i zużycie jeszcze na poziomie 50%