To moja pierwsza hybryda i na pewno nie ostatnia. Idealne auto do poruszania sie z prędkościami do 120km max. Auto pojedzie i 170 km/h jednak wtedy komfort akustyczny jest na bardzo niskim poziome oraz spalanie jest porownywalne wtedy ze zwykłym autem.
Do jazdy po mieście idealny. W trasie przydało by się z 40koni więcej
Specyficzna, ale jeśli się "nauczy" ją obsługiwać za pomocą podała gazu, potrafi się odwdzięczyć, jest wtedy cicho i przyjemnie (o sportowej jeździe raczej niema mowy).
Wyprzedza moc auta o jakieś 50koni. Auti ma ogromny potencjał jeśli chodzi o prowadzenie, ale nie poszalejemy mając 122 kinie pod maska... jazda w zakrętach to przyjemność mimo gabarytów SUV'a
Rzecz gustu, albo się podoba, albo nie. Brudzi się głównie tył auta. Świetny gadżet w postaci logo C-HR TOYOTA wyświetlany z pod lusterka.
Czujniki parkowania z tyłu, z przodu, z boku, kamera cofania, system wykrywajacy ruch pojazdów z tyłu przy wyjeżdżaniu z parkowania prostopadłego tyłem, auto samo parkuje... widoczność ? Nawet bez widoczności było by super z tyloma dodatkami...
Wszystko tam gdzie piwinno. Guziki do zmiany temperatury etc. wymagają nieco przyzwyczajenia.
Ok, jednak czasem w ekstremalnych warunkach jest problem z osuszeniem przedniej szyby
Mam 175 i jest idealnie. Za kierowcą zostaje sporo miejsca. Kolega ma 190 i gdy wsiadł za kierownicę znalazł szybko wygodną pozycję, ale za nim nie bylo już miejsce nawet dla dziecka...
Do 120 jest super... a jazda na samym silniku elektrycznym jest bez szelestna (pomijając opory powietrza oraz szum opon).
Za szybko bym mógł się wypowiedzieć
Materiały bardzo dobrej jakości, cena odpowiada jakości wykonania. Jedynie biczki drzwi mogły by mieć przyjemniejsze w dotyku materiały choć trzeba przyznać że wyglądają b.dobrze
U mnie zaślepka ISOFIX była źle założona że nie było do czego zamontować fotelika (brak pręta pod zaślepka)
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Hybrid 122KM 90kW