: spalanie. jest lepiej niż w opiniach w internecie
Auto dla osób mogących pójść na kompromis w sprawie komfortu i jakości wykonania.
Silnik ekonomiczny ale trzeba się przyzwyczaić do jego odgłosów.
drążek lata jak w maluchu.
Auto trzyma się drogi w miarę a ABS działą częściej niż by się można było spodziewać.
wszystko na swoim miejscu
w zmimie grzeje w lecie gorąco bo nie ma klimy
z przodu ok - z tyłu dla 2 dzieci, bagażnika nie ma
właściwie wyciszenie w tym aucie nie istnieje. trzeba samemu zadbać o poprawę w tej kwestii wygłuszając auto matami. inaczej będziemy słyszeć każdą kałużę w którą wjedziemy bardzo dokłądnie.
Spalanie tego samochodu jest niesamowite. to nasz drugi pojazd w domu i służy prawie wyłącznie do jazdy miejskiej. Są tygodnie kiedy najdłuższa odległość wynosi 6km a zwykle 2-3km i stoi pół dnia. Przy takim użytkowaniu auto spala 6,8l teraz w zimie. W lecie na takich dystansach 5,9-6,1. Wycieczka w lecie 2x140km na 12,5l paliwa co daje niecałe 4,5 na 100. Nasz egzemplarz bez klimy - z kilmą pewnie byłoby więcej. Jedno o co trzeba dbać w tym silniczku to zmiany oleju. My kilka dni po zakupie zmienialiśmy silnik na nowy bo poprzedni właściciel nie miał w zwyczaju dbać o pojazd i po zmianie oleju po długim czasie tłok wywinął orła. Naprawa przekraczała cenę innego silnika z wymianą. Mimo wszystko uważam że zakup tego samochodu to strzał w 10 jeżeli ktoś porusza się głównie na krótkich dystansach i nie lubi przepłacać za paliwo.
auto trzyma cenę, ale jest bardzo ekonomiczne i w użytkowaniu szybko zwraca się różnica w cenie z innymi tej klasy.
właściwie to chyba nic się nie zepsuło w tym samochodzie przez rok - oprócz wspomnianego silnika poniżej.
Auto zaniedbane przez poprzednika - efekt - wymiana silnika. Generalnie przy cenach rynkowych naprawa tego silnika jest nieopłącalna. Silnik z wymianą to kwestia 1500-2000zł amożna odmłodzić samochód.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 VVT-i 68KM 50kW