Kilka uwag ode mnie jako użytkownika tego samochodu. Zacznę od wad: silnik jest słyszalny, nie ma tragedii ale rzeczywiście wyciszenie mogłoby być lepsze.(hałasu od kół raczej nie ma). Mam wersję z 8 calowym wyświetlaczem i nie ma ona wbudowanej nawigacji (Jest Apple car/ Android Auto) mimo iż jest przycisk MAPS które nie ma funkcji. Ogrzewanie siedzeń - tylko jeden poziom - i zbyt mocne grzanie - przyciski od ogrzewania siedzeń są słabo widoczne. Wyłączanie Auto-Stop wygodnie przyciskiem ale zapala się żółta lampka która.przeszkadza. Jeżdżę na oponach całosezonowych Goodyear 4.Seasons. Jednak Nie wszyscy producenci mają R17 175/65 . Ogrzewanie wg mnie mogłoby szybciej zaczynać grzać. Antena od radia mogłaby być w formie płetwy rekina a nie drutu. Teraz pozytywne uwagi: wg mnie lampy LED świeca dobrze. Na dzień dzisiejszy auto nie ma alternatywy w swoim segmencie: fiat 500, Opel Adam - brak tylnych drzwi. Super stylistyka Toyoty: klapa tylna z czarnego szkła, przetłoczenia na dachu i bokach, ciekawy przód - tu nie ma porównania do Dacii czy Suzuki Ignis czy Fiata Pandy. Komfort jazdy z przodu bardzo dobry, z tyłu też dla osób do 160-165 cm wzrostu (np dzieci). Okna uchylne z tyłu w naszym przypadku to zaleta - większe bezpieczeństwo dla dzieci. Wg mnie cena jest niska biorac pod uwagę że autem może jeździć wygodnie para dorosłych osób i dwójką dzieci. Z podobnym wyposażeniem VW UP był o wiele droższy. Widoczność do tyłu: kamera cofania jest bardzo dobra, w okna nie patrzę;-) Lusterka boczne są duże i dobrze w nich widać. Tarcze hamulcowe są z przodu a z tyłu hamulce bębnowe.
Słyszalny przy dodawaniu gazu..Brzemieniem jak w terenówce. Dynamika OK. Miałem Renault Clio 1.2 75KM i było o wiele gorsze.
5 biegow
Prowadzi się bardzo dobrze. Samochód jest zwrotny.
Ładna.
Dobra kamera cofania i duże lusterka boczne.
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 VVT-i 72KM 53kW