Ocena kierowcy - Toyota Avensis III Wagon

Henryk Czaniecki, 13 lat temu
Silnik 2.0 D-4D 126KM 93kW
Rok produkcji 2010
Toyota Avensis III Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW 2009-2011 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : duza przyjemność z jazdy, to dla mnie nowość, a przejechałem toyotami już 1mln km
bardzo dobre wrazenie od pierwszego uruchomienia silnika, najwięcej przyjemnosci z dotychczasowych modeli toyoty, którymi jeździłem, a poza tym podoba mi sie wygląd, jest masywna, daje poczucie bezpieczeństwa, za 3-tygodnie jadę do włoch na narty, już nie mogę sie doczekać, spokojnie można dać 4+
silnik zapewniający wystarczające osiągi, do spokojnej jazdy, oszczedny, wysoka kultura pracy, dobry na dlugie trasy
skrzynia precyzyjna, drązek łatwo i porecznie , przy oszczednych ruchach zmienia biegi
to już moja trzecia avensis, poprzednie I i II generacji, pierwsza przejechałem 270tys km, drugą 234tys, ta jest najlepsza, dopracowany układ jezdny, przyjemne resorowanie, dobre wyczucie samochodu, daje poczucie bezpieczeństwa i odizolowania od swiata zewnetrznego
podoba mi się wyglad tej wersji, a przez to akceptuję ograniczona widoczność zwłaszcza do tyłu, czujniki parkowania trochę pomagają w manewrach na parkingu
to moja 7 - toyota, wcześniej 3-corolle, 2-avensisy, hilux, wszystko na swoim miejscu, wszystkie nie miały w sobie duszy ta także nie ma, ale działa dobrze
mam podstawowa wersję, działa bez zarzutu
sporo miejsca dla kierowcy i pasazerów, wygoda na długie trasy,najlepsza z dotychczasowych pozycja za kierownicą, daje sporo przyjemnosci z jazdy, to cos, czego poprzednie modele nie miały
lepiej wyciszonym autem do tej pory nie miałem przyjemnosci jeździc, wiem, że takie są, ale ten samochód należy do najlepszych pod tym względem
jak na tak duże kombi bardzo ekonomiczny samochód, toyota stale robi postepy, to nie są sportowe auta, ale oszczedne - napewno; mam za sobą dopiero pierwszy 1000km, komputer pokazuje średnie spalanie = 5,8l/100km
moje auto jest służbowe, dlatego nie mnie oceniać
za krótko ja mam
za krótko...