Ocena kierowcy - Toyota Avensis III Sedan

Leon , 14 lat temu
Silnik 2.0 D-4D 126KM 93kW
Rok produkcji 2010
Toyota Avensis III Sedan 2.0 D-4D 126KM 93kW 2009-2011 - Oceń swoje auto
Inne : Starannie zmontowane auto klasy średniej, które nie udaje \"nadmuchanej\" luksusowej limuzyny z chromowanymi plastikami, jak to obecnie obserwować można u niektórych producentów. Przemyślane dla wygody użytkownika.
Oceniam jako dobry wybór.
Samochód do bezproblemowej, codziennej eksploatacji, zapewniający dobry komfort, wzorową ergonomię, ciszę i pełny relaks. Nie lubię zmieniać samochodów. Zawsze jeżdżę nowymi autkami, rekord to 7 lat Mondeo 2,0 TDCi, tak jest dobry - polecam. Zobaczymy jak Ave się zasłuży. Gabaryty są podobne, Mondeo lepsze właściwości jezdne, Ave lepszy komfort. Reszta podobnie. Polecam model 2010-ma wszystko co potrzebne na codzień.
Nie wiem dlaczego piszą użytkownicy o jakiś haczeniach. Nie notuję jakichkolwiek problemów u mnie. Płynnie, krótko zestopniowany manual.
Nie jest przyklejona w zakrętach jak Mondeo, ale coś za coś, komfort tłumienia nierówności na dobrym poziomie.
Zaskoczenie - super widoczność do tyłu co lubię, pomimo, że mam czujniki i kamerę cofania, które traktuję jako miły dodatek. Super lusterka wsteczne, dobra widoczność do przodu i boki.
Wszystko poukładane dobrze. Przyzwyczajenia wymaga hamulec postojowy. Zdarzyło mi się wyłączyć silnik przyciskiem start-stop zamiast wcisnąć hamulec. Ale to wynik wielu lat korzystania z tradycyjnego hamulca. Dlatego cenię tradycyjne rozwiązania pozostałych elementów obsługi. Polecam fabryczną nawi z HDD.
Bez zastrzeżeń.
Całkowicie wystarczająco z przodu i tyłu dla tej klasy auta, bagażnik 510 l. ma wzorową głębokość, szerokość, wysokość. Można wygodnie jeździć całą rodziną i nie oszczędzać na bagażach.
Bardzo dobrze, dodatkowo system audio umiejętnie tłumi szumy.
Spalanie więcej jak podają dane katalogowe, ale nowy silnik, umiejętność dostosowania się kierowcy do techniki jazdy wymaga czasu-musi więc więcej brać.
Na obecną chwilę wersja 2,0 D4D model 2010 wart ceny katalogowej.
Za krótko.
Za krótko.