Auto bezawaryjne. Wystarczy na czas zmieniać oleje/płyny i tankować pewne paliwo. Polecam tą marke każdemu.
Jest DOBRZE a byłoby DOSKONALE gdyby fabrycznie w standardzie były czujniki parkowania (tylne). Duży i wysoki bagażnik w sedanie ogranicza znacznie widoczność przy parkowaniu tyłem (dojazd do przeszkody), ale... z czasem "wyczuwa" się już odległość i można to opanować :)
Grzeje i chłodzi b.dobrze tylko dlaczego nie dali dolnego nawiewu na tylne siedzenia ? To by znacznie przyspieszyło schładzanie/nagrzewanie tyłu.
Znakomicie! Z przodu czujesz się jak w kokpicie samolotu a z tyłu nawet 3 osoby siedzą swobodnie.
Diesle słychać dopiero przy dużych prędkościach, ale hałas nie jest na tyle duży by przeszkadzać w cichej spokojnej rozmowie czy słuchaniu radia.
Ekonomiczne spalanie uzyskuje przy obrotach nie przekraczających 2000 dla 4, 5 i 6 biegu adekwatnie dla prędkości z jaką akurat mogę jechać. Biegi zmieniam przy 2200-2400 obr/min. (przy spokojnej jeździe).
Przykładowo: 90km/h to 2000obr/min na 5 biegu , a 115km/h to 2000obr/min na 6 biegu.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D-4D 126KM 93kW