Ocena kierowcy - Toyota Avensis II Sedan

Rafał, 19 lat temu
Silnik 2.0 D-4D 116KM 85kW
Rok produkcji 2004
Toyota Avensis II Sedan 2.0 D-4D 116KM 85kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Ojciec jeździ Mondeo 2.5 V6, uważm Avensis za lepsze auto. Jest to udana konstrukcja.
Kultura pracy na wysokim poziomie, ekstra elastyka przy tak niskiej mocy, tylko 116 PS
Lubię czuć mały opór przy zmianie biegów.
Jest bardzo komfortowa, może nie jeżdzi tak jak Ford Mondeo, ale jest SUPER!!! Na nasze drogi super zawieszenie!!
Przyzwoita.
Wszystko jest na swoim miejscu.
O.K. zimą przydatna osobna nagrzewnica.
Z przodu jest dużo miejsca z tyłu też ale Ford Mondeo jest większy.
Jak na tą klase SUPER. W Mondeo głośniej.
Miasto około 8 litrów na 100 km, trasa 6,5 litrów na 100 km, jazda mieszana około 7 litrów na 100 km. A jak się postaram to nawet 5,5 litra na 100km. Sądze, że to przyzwoite wyniki, zwłaszcza, że przemieszczam się dość sprawnie.
Za taką sumę z tym wyposażeniem jest O.K. 9 poduszek, ABS, ESP, klimatyzacja automatyczna, radio, 8 głośników, elektrycznie składane lusterka zewnętrzne boczne, xenon, aluminiowe felgi, fotochromatyczne lusterko wsteczne. Dobra jakość materiałów. Konsola przednia jak w wyższej klasie.
Troszeczkę trzeszczy fotel kieowcy, ale moja waga nie zalicza się do przeciętnych. Przy wysokich predkościach czasami coś zaświszczy przy lusterkach bocznych po obu stronach, ale tylko czasami nie wiem od czego to może być, kolo 160 km/h, przy 190 km/h jest O.K. (czasami tak, czasami nie).
Ani razu mnie nie zawiódł, jeden reflektor wymieniony w serwisie (parował). Jest to nowe auto, więc choroby wieku dziecieńcego.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 D-4D 116KM 85kW [l/100km]

6,7