Ocena kierowcy - Toyota Avensis II Sedan

grzegorzgruba@yahoo.pl, 15 lat temu
Silnik 2.0 D-4D 116KM 85kW
Rok produkcji 2003
Toyota Avensis II Sedan 2.0 D-4D 116KM 85kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Powiem tak, powtórnie kupiłbym ten samochód. Jest warty swojej ceny.
Tym samochodem się po prostu płynie.
Silnik chodzi wspaniale. Dla mnie moc jest wystarczająca dla samochodu a tej wadze.
Skrzynia biegów świetnie działa. Nie ma konieczności częstej zmiany biegów nawet w mieście.
Bardzo dobry układ jezdny. Używam samochód w UK, więc na tych drogach doskonale się sprawdza. Nie wypada tu nie wspomnieć o bardzo małej średnicy skrętu. To ważne przy ciasnych i często przypominających labirynt uliczkach miejskich.
Dobra widoczność, może z tyłu mogło by być lepiej.
Wszystko na swoim miejscu. Profanacją było jednak wsadzenie do wnętrza kabiny tego samochodu plastików klasy... Z czasem pewne rzeczy zaczynają odstawać, coś się poluzuje i wydaje dziwne dźwięki na jałowym biegu.
Klimatyzacja/ogrzewanie - działa szybko i wydajnie.
Naprawdę spora przestrzeń dla wszystkich pasażerów.
Wyciszenie, to jeden z mocniejszych punktów tego samochodu. W połączeniu z przyzwoitym systemem audio jaki oferuje Toyota, jazda staje się przyjemnością.
Jak na prawie 2 litry - 7 litrów średnio w mieście jest wynikiem przyzwoitym.
Myślę, że za tą cenę, nie kupiłbym lepszego i bezpieczniejszego samochodu. Super silnik, Klimatronik, tempomat, 13 poduszek powietrznych, czujniki parkowania, elektrycznie składane lusterka. Bardzo dobre wyciszenie. To co najbardziej mąci ciszę, jest dźwięk toczących się opon...Wbudowany gps - fajny bajer, ale dla mnie nie przydatny. Ten samochód to chyba jeden z najlepszych wyborów, jakich dokonałem w życiu. Tu się niestety muszę łyżkę dziegciu znowu wrzucić - miejscami toporne jak na ten samochód plastiki...
Zbierająca się woda w schowku w bagażniku oraz w tylnich lampach. Powodowało to ciągłe zaparowywanie tylnich szyb. Okazało się, że 3 śruby mocujące lampy do karoserii po prostu się poluzowały. Dla pewności dołożyłem trochę silikonu \"łazienkowego\". Inne drobiazgi, to niestety tandetne jak na tą klasę samochodu plastiki użyte do wykończenia wnętrza.
Brak usterek w tym momencie.
Dziennik kosztów dla Toyota Avensis II Sedan 2.0 D-4D 116KM 85kW
Toyota Avensis II Sedan