Jak za tą cene to jest to samochód nad zwyczaj przecietny i co tu ukrywać bardzo drogi w eksploatacji.
Lakier bardzo wrażliwy na wszelkie uszkodzenia. Fatalna jakość plastików,a szczególnie szybki na zagarach. Złe wyciszenie, hacząca skrzynia biegów, przecietna elastyczność silnika. Mnóstwo drobnych awarii/ usterek
Elastyczność silnika jest zadowalająca, choć na tle konkurencji niczym rewelacyjnym nie zaskakuje. Przy starcie spod swiateł przegrałem z BMW o pojemności 1,8. To już coś mówi.
Jakoś nie czuję tych 150 KM- może poszły na spacer.
Dramat. Długie skoki i haczy potwornie. Ciągłe problemy z wrzuceniem wstecznego.
Dość dobrze trzyma sie drogi, ale nie daje poczucia pewności. To trzymanie jest zasługą elekroniki , a nie konstrukcji.
Słaba przy cofaniu do tyłu- wymaga wprawy.
Umieszczenie uchwytu na napoje nad radiem nie jest szczęśliwym pomysłem.
Szybko się nagrzewa jednak oczuwalny jest przykry zapach z klimatyzacji- czyli śmierdzi przy włączeniu.
Zadowalająca.
Do 100 km/h jest dobrze dalej niestety nie można mówić o wyciszeniu.
W mieście zima srednio 12-14l/100km. W trasie przy bardzo pierdołowatej jeżdzie 7.5 l/100km. Co tu mówić ekonomiczny to on nie jest.
Ludzie z TOYOTY powinni troszeczkę spuścic z tonu. Samochód jest drogi i naprawdę nic w mojej ocenie nie usprawiedliwia tej ceny. Nie należy dać się nabrać na reklamę. Jest to awaryjny samochód o bardzo przecietnej jakości i właściwościach jezdnych.
Już mi się nie chce jeżdzić do serwisu. Dość mili ludzie jednak po którymś z rzędu spotkaniu po prostu macham ręką. Mam wrażenie że stąd pochodza statystyki o wysokiej niezawodności tego cacka. Ale do rzeczy:
- skrzypi wszystko przy dotyku i w czasie jazdy
- tapicerka fatalna. Kazałem założyć pokrowce bo nie mogłem patrzec na ich stan. Tutaj chciałbym dodac że dbam o czystość w samochodzie, jednak doczyszczenie tapicerki nie jest możliwe w tym samochodzie- podłokietnik wygląda strasznie.
- brak grzania w lewym lusterku. Ale jak powiedziałem nie jadę z tym do serwisu. Zgłoszę przy nastepnym przeglądzie.
- Któryś raz z rzędu zapala sie lampka "sprawdz silnik"- sonda lambda. serwis mówi że to wina paliwa, ale ja tankuję tylko w STATOIL więc to odpada.
- odpadła (odkręciła) się gałka od zmiany biegów.
- popielniczka przy fotelu pasażera wyleciała przy próbie otwarcia. ITP ITD...