Ocena kierowcy - Toyota Avensis II Sedan

Silnik 2.0 VVT-i 147KM 108kW
Rok produkcji 2007
Toyota Avensis II Sedan 2.0 VVT-i 147KM 108kW 2002-2009 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
To jest pierwsza Toyota w moim życiu - na 150% jest też ostatnią Toyotą w moim życiu (Jeździłem wcześniej Fiatem, Fordem i Volvo) - każde z tych aut dawało radość z jazdy (szczególnie Mondeo i V50) - toyota Avensis jest co najwyżej przeciętna w każdym aspekcie. Jako kierowca, który uwielbia prowadzenie auta robię wszystko, aby do niej nie wsiadać.....
silniku benzynowym o tej pojemności i mocy (2l/147KM) cuduów się nie spodziewałem, ale jest gorzej
Długi skok, haczy przy sprzęgle wcisniętym do podłogi na 100%
Auto \"pływa\", mam wrażenie, że samochód reaguje 2 sekundy po wykonaniu manewru kierownicą, a do tego zero precyzji
standard
Po Volvo V50 ma się wrażenie, że ergonomia to słowo nie istniejące w słowniku Tototy
Latem klimatyzacja automatyczna zapewnia ciągłe atrakcje - albo prawie nie dmucha, albo wyrzuca z siebie lodowate powietrze. I tak na przemian - zimne, nic, zimne, nic itd. :)
Mam wrażenie, że wiatr dmucha przez kabinę. Przy 120km/h trzeba już podnosic głos, przy 150km/h musisz krzyczeć do pasażera obok. Silnik wyje jak opętany (skrzynia 5 biegów, przy 150km/h ponad 3500 RPM)
miato: 10/poza: 7,5 (a lekkiej nogi nie mam)
Biorąc pod uwagę awaryjnosc - jesy ok, biorąc pod uwagę przyjemnosć z jazdy - jest beznadziejnie!
nic dużego, ale jak nie alarm (montowany w salonie Toyoty), to osłona pod silnikiem

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 VVT-i 147KM 108kW [l/100km]

8,2