: Bardzo komfortowe w klasie, a do tego dobrze trzyma się drogi. Więc warunek kompromisu spełniony.
Ogólnie pozwoliłem sobie zaznaczyć ocenę "doskonale" bo jestem naprawdę zachwycony. Zapewne moja ocena jest bardzo subiektywna i obarczona błędem wynikającym z faktu że nigdy nie eksploatowałem Mazdy 6, Passata, Primery, Omegi czy któregoś z Fordów (z francuzami koniec do końca życia NA BANK). No ale to jest moja ocena i do tego w tym momencie.
Może ocena subiektywna po przesiadce z dużo mniejszego auta, ale sprawuje się dobrze. Dynamika wystarczająca do jazdy tzw "normalnej"
Automat. Spalanie pewnie deczko większe ale komfort naprawdę spory. Przełożenia płynne bez zrywów. No ale przede wszystkim jak do tej pory absolutnie niezawodna.
Auto miękkie. Więc co kto woli. jak dla mnie bomba. Nie wysilam się na ocenę "doskonałe" bo nie znam innych.
Komentarz powinien być w zasadzie taki sam jak wyżej. Dobra, ale tylko dla tego że nie wiem jak jest w innych. Ja nie widzę żadnych ograniczeń.
Ze sterowaniem w kierownicy i automatyczną skrzynią biegów jak może być żle? Wszystko ładnie zaaranżowane i ergonomiczne.
Bardzo szybko auto jest schłodzone nawet w takich upałach jak ostatnio. Wakacje spędzone we Włoszech tylko to potwierdzają. Zimą tak samo szybko auto jest ogrzane.
Wszyscy mają dużo miejsca. Znowu ktoś tu napisał że w takim to a takim aucie jest więcej. Ktoś inny ma 2 metry wzrostu albo 130 kg wagi. No więc wszystko jest względne. Jak dla mnie i mojej ekipy dobrze. a pozwolę sobie napisać nawet doskonale.
W zakresie obrotów miejskich bardzo dobrze ale przy jeździe po autostradach niemieckich (powyżej 150 km/h) mogło by być lepiej
No to jest akurat nie do końca zadowalający parametr. Ale generalnie ideałów brak. Trasa bomba, miasto kiepsko. Srednio przeciętnie. Nie jestem fachowcem więc nie dokońca znam osiągi aut z rocznika 2005, ale na podstawie ocen innych użytkowników domniemywam że mają lepsze czyli niższe. Ja też bym chciał.
Piszę tylko "dobrze" choć chciało by się napisać 'doskonale" Tym niemniej do tak wyśrubowanej oceny trzeba by znać więcej szczegółów dotyczących innych aut. Jak dla mnie OK. Czy można lepiej? pewnie tak.
To jest trzecia moja Toyota i jak do tej pory zero zero i po przecinku zero.
Patrz wyżej. Zero. I oby tak pozostało już do końca.Nie mam o czym pisać, bo nie chcę już opisywać mojej gehenny z poprzednim Renault Megane.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 VVT-i 147KM 108kW