Jest to moje 15 auto, od 1990 r jeździłem do 2004 roku 7 -ma mercedesami, zaczynałem od modeli 115 poprzez 123 na s klasie kończąc - jak mi go ukradli. Zdecydowałem się na Toyotę i po odbiorze pieniędzy z ubezpieczenia za skradzione auto kupiłem w 2004 corolle, co mnie przekonało do marki, choć dla mnie to auto było trochę za małe, to pozostałem przy marce i wybrałem avensisa automat Sol + combi automat.Skrzynia automatyczna jest dobnrana optymalnie do tego silnika i gwarantuje dobre osiągi. Jestem naprawdę zadowolony, i tak jak nie wyobrażałem sobie zmiany marki,gdy jeździłem mercami pozostanę jednak przy toyocie. No, chyba że mnie zawiedzie ...
bardzo płynne wchodzenie na obroty, przy pełnym obciążeniu odczuwalne spowolnienie reakcji, ale coś za coś
automat yczna - rewelka, reakcja zmiany biegu na niższy przy wyprzedzaniu dużo lepsza niż w innych autach tej klasy - jeżdziłem w USA pontiac -iem 3000 ZX i był zdecydowanie wolniejszy w reakcjach zmiany przełożeń i przy dużo większym silniku
co prawda amortyzator padł po 45 tys. ale na tych drogach miał prawo. Skrętna tylna oś, gwarantuje zaparkowanie w ciasnym miejscu.
bez zastrzeżeń, lepsza niż w oplu vectra
podzielam opinię słabego dopasowania przednich foteli. Doskwiera brak regulacji podlęźwiowej
wygodna i prosta w obsłudze
Duzo jeżdzę w 4 i 5 osób, po dłuższej podrózy pasazerowie nie narzekają na uciążliości. W 4 osoby podłokietnik środkowy spełnia swe zadanie b. dobrze
Do 25 tys. auto było ciche przy duzych predkosciach, obecnie pow. 120 km/godz zaczyna zbyt głosno szumieć - gwizdy z relingów i przedniego spoilera wspaniale odganiają zwierzęta, nawet z poboczy drogi
Spodziewałem się niższych wydatków na auto, servis nie należy do tanich, a spalanie jest ekonomiczniejsze przy benzynie ponad 95 octan, odczuwam różnicę w portfelu w stosunku do przebiegu przy benzynie 98 octan. Inne wzbogacane drenują jedynie kieszeń
bardzo słabe mocowanie spoilera przedniego, nadchodzi zima i BARDZO trzeba uwazać na wyższy snieg przy parkowaniu. Urywają się główne mocowania błotnika - wyraźny brak wzmocnienia plastyku metalem doskwiera
nie miałem żadnych poważnych usterek. Auto jest jak narazie niezawodne i wiem że w każdej chwili mogę jechać za granicę bez obaw.