Ocena kierowcy - Toyota Avensis II Kombi

Rok produkcji 2004
Toyota Avensis II Kombi 2.0 VVT-i 147KM 108kW 2002-2009 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu
Inne : Air Mix Damper
Całokształt mi się mega podoba rodzinne duże auto dla całej rodziny.
Silnik 2.0 VVT-I 147 km świetna najlepszą jednostka benzynowa, autko znakomicie się prowadzi, jest bezawaryjne, idioto odporne, ciche praktycznie nie słychać silnika. Miałem różne silniki różne samochody ale ten jest najlepszy. Posiada wystarczającą moc autko się pewnie prowadzi , jest dość szybkie,240 km/h to jest dla niego pestka.
Ja mam pięciobiegową skrzynie biegów, brakuje 6 biegu ale też jest super. Biegi wchodzą dobrze z łatwością.
Tu jest znakomicie,. Jeździ się pewnie, miło, dobrze się siedzi wygodnie, kierowca i pasażerowie się nie męczą.
Niestety i w Japończykach i w Angielskich wersjach ruda wychodzi pod drzwiami i pod samochodem. Da się to zrobić jak wszystko inne ale wymaga to wkładu finansowego.
Widoczność jest idealna ja mam 189 cm wzrostu mieszczę się w samochodzie mam dużo miejsca dodatkowego jeszcze ,pasażerowie z tyłu mają dużo miejsca ,obok kierowcy również. Jest świetnie.
Jest świetnie.
Klimatyzacja dwustrefowa,chłodzi bardzo w upalne dni,nic nie śmierdzi jest naprawdę miło, grzeje również dobrze co chłodzi.
Mistrzostwo świata.
Wyciszenie bardzo dobre nie wiem czy każde takie ma ale wersja Sol+ ma ogromnie dobre wyciszenie w środku jest mega cicho i w mniejszych i w dużych prędkościach.
Tylko ruda wychodzi której trzeba się pozbyć i niestety są to koszta. Spód samochodu to koszt od 400 zł do nawet 1000 zł.
Samochody trzymają się ceny , niższe ceny wymagają lekkich napraw samochód jakość cena uważam za bardzo dobra.
Autko całkowicie bezawaryjne
Psują się air mix Damper od klimatyzacji i ogrzewania jest to mały silniczek który z czasem się wiesza lub psuje można to naprawić , wymiana jest kosztowna i czasochłonna , również kupno części jest ciężkie w znalezieniu.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 VVT-i 147KM 108kW [l/100km]

5,5