Układ hamulcowy
: w przypadku kiepskich tarcz łatwo się mogą skrzywić.
: żarówki i jak ktoś źle trafi to parujące lampy.
Poza kilkoma drobiazgami to bardzo dobre auto - nie jest to \"drescar\" nie jest to także Mercedes.
Jeśli szuka się stonowanego komfortowego auta w dodatku niezawodnego to Avensis jest dobrym wyborem.
( jeśli myślisz o takim autku i czytasz negatywne opinie to zerknij że 80% problemów jest z dieslami ! - benzynki są po prostu nie do zajechania. )
Silnik bardzo elastyczny, jak na benzynę oszczędny.
Trzeba pamiętać tylko o tym że bierze olej ( nieco więcej niż inne auta ) i że przy gazie czekają nas regulacje zaworów.
Oj brakuje \"6\" , i to bardzo !
Jest OK
Jak na wielką landarę jaką jest kombi jest OK, jak ktoś ma czujniki albo kamerę z tyłu to już miodek !
Jak dla mnie wszystko pod ręką.
Jest OK
Można śmiało jechać na narty w 4 osoby, sprzęt pochować, wejdzie dosłownie wszystko. Jakbym nie miał garażu to bym parkował Fiata punto żony w bagażniku Toyoty :-)
Nie ma rewelacji, ale w porównaniu do innych aut tej klasy nie jest źle.
Przy instalacji gazowej BAJECZNIE ! ostatni raz benzynę tankowałem 3500 km temu ! Latem zdarza mi się znaleźć pajęczynę pod klapką wlewu.
Gazu pali w mieście 9 litrów - przy obecnej cenie gazu to jak jazda za darmola.
OK
Czasem żarówka, albo zapali się \"Check engine\" z powodu pierdół z katalizatorem, wystarczy trochę poczytać, popytać i wszystko można samemu załatwić.
Nie zawiódł nigdy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 VVT-i 129KM 95kW