jestem zadowolony z wyboru i czekam na nowa Avensis.
silnik 1,8 nie jest zly ale troche zaluje ze nie kupilem diesla 2,2 150 koni troche by trzeba bylo zaplacic wiecej ale przyjemnosc z jazdy duzo wieksza. mimo to 1,8 sprawuje sie dosc dobrze.
ok,
na naszych zas...nych drogach malo ktore auto potrafi naprawde dobrze jezdzic - a zaryzykowal bym stwierdzenie ze wlasciie zadne, ale to nie wina zawieszen tylko drogowcow - ktorych jak co roku zaskakuje coraz to delikatniejsza zima
do przodu ok, do tylu w kombiaku przydatne sa czujniki cofania. W wersji Sol przyciemniane szyby z tylu w nocy dodatkowo ograniczaja widocznosc.
wszystko pod reka i wygodnie przynajmniej dla mnie, moze siedziska przednich foteli troszke za krotkie ale to maly szczegol.
kima automatczna doskonala w deszczowe dni nie ma zadnego problemu z zaporowanymi szybami ,
na przestrzen nie mozna powiedziec nic zlego. Duze obszerne kombi - o to chodzi.
do 130km/h ok powyzej zaczyna przeszkadzac halas. ale wciaz nie jest najgorzej.
w miescie wedlog kalkujacji 8-8,7 - komputer pokazuje bardzo zblizone wartosci ogolnie nie ma co arudzic w koncu to spore kombi.
cena duzo lepiej skalkulowana niz u VW tam chca zeby doplacac nawet za radio z CD - smieszna polityka.
poki co mam auto niecaly rok ale oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 VVT-i 129KM 95kW