Ocena kierowcy - Toyota Avensis II Hatchback

j.p., 19 lat temu
Silnik 1.8 VVT-i 129KM 95kW
Rok produkcji 2004
Toyota Avensis II Hatchback 1.8 VVT-i 129KM 95kW 2002-2009 - Oceń swoje auto
NIE RÓBCIE!!!!!!! NICZEGO W TOYOTA CAROLINA CAR COMPANY na Wolskiej w Warszawie. Obsługa jest poniżej krytyki traktują klienta tak jak zło konieczne (facet mówi że zaraz się Tobą zajmie po czym znika na 10min, a jak wróci to zapomina że z Tobą rozmawiał). Byłem w TOYOCIE W IZABELINIE podejscie do klienta jest naprawdę zadowalające. Kolega miał stłuczkę był w TOYOTA RADOŚĆ mówi, że jest O.K, był tak samo na Wolskiej i... mówi ,że DNO.
Jeśli chce się szybko jeździć trzeba go kręcić ok 4000-5000obr/min
Trochę za długa droga przy zmianie biegu np: z "2" na "3",skrzynia mogłaby być trochę "ciaśniejsza" ale to tylko wyłącznie moje odczucie
Gdyby zawieszenie było troszeczkę twardsze np jak w hondzie to byłaby 5.
Do przodu O.K, trochę przeszkadza wysoki "tyłek" ale odkąd założyłem czujniki parkowania już się nie stresuję na parkingu :)
O.K
Gdyby był nawiew na tył byłoby lepiej
Mam prawie 2m wzrostu i ok 110kg wagi, przed kupnem przymierzałem się do pasata,vectry,acorda,laguny w avensis jest zdecydowanie najwięcej miejsca dla kierowcy - pierwszy samochód (tej klasy) w którym nie mam odsuniętego fotela do końca!!! Nie jeździłem najnowszym pasatem może jest lepiej?
Czasami na światłach nie wiem czy silnik pracuje
Tylko i wyłącznie w mieście przy bardzo wolnej jeździe (NIGDY WIĘCEJ) udało mi się wyjeździć cały bak - spalił 7.9l/100km Średnio pali ok 8.4-9.5l ale nie żałuję silnika. Max spalił 10.2l ale jazda była "ostra". Ostatnio jechałem z Katowic do Warszawy komputer pokazał średnią prędkość na całej trasie 139km/h - spalił 8.7l przy włączonej klimatyzacji
Mam wersję sol. Jeśli chciałbym u konkurencji to samo co tutaj to musiałbym zapłacić więcej (ABS, EBD, VSC, TRC, BA, 9 PODUSZEK, AUTOMATYCZNA KLIMATYZACJA DWUSTREFOWA itd.)
Wymiana światła przedniego - zaparował Założyłem czujniki parkowania (8 sensorów) i włączały się z przodu podczas jazdy - wymiana centralki od czujników. Po wymianie znowu źle. Wymieli centralkę z czujnikami i...krew mnie zalała - źle. Poszedłem do kierownika i mówię żeby te czujniki sobie wsadził w d... - chcę nowe zderzaki przód i tył bo te są dziurawe. Gość zrobił się czerwony i zamontowali mi ponoć z mercedesa i do tego za połowę ceny (czasami opłaca się podenerwować). Potem pojechałem jeszcze raz bo źle zmontowali plastiki i skrzypiało.
Brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 VVT-i 129KM 95kW [l/100km]