Czekam na Avensis III - to najlepsze podsumowanie (podsumowujące również to co myślę o linii Avensis II).
Sam silnik jest bardzo rześki, choć nieco za mały do tego auta, szczególnie zładowanego. Ale do pomykania samemu pustym autem - daje radę (gdyby jeszcze nie zamulała go skrzynia biegów - patrz niżej). Super trwałość, super ekonomia.
Zdecydowanie za długie przełożenia i powinno być 6 biegów - znacznie lepiej wykorzystano by potencjał silnika. Sama skrzynia działa niemal wzorowo, bez większych zarzutów.
Przy nowym była znaczna nadsterowność. Beznadziejny ABS który np. na suchym asfalcie wydłuża drogę hamowania - bolączka wielu aut z tych lat, ale tutaj dodatkowo niepotrzebnie szybko interweniuje, co jeszcze pogarsza efekty.
Do tyłu jest tak sobie - cena dużego kufra...
Nie mam zarzutów.
Przy włączeniu ciepłego nawiewu na szybę leci zimne na kierowcę i instrukcja podaje że może tak być - kuriozum
Nie mam zarzutów.
Nie mam zarzutów, subiektywnie - lider w klasie z tego co porównywałem.
154tys. km, 7 lat i ani jenej nieplanowanej wizyty w warsztacie. Części i zamienniki bez problemów. Spalanie jak na tą klasę auta przy tej dynamice rewelacja.
Wzór do naśladowania.
Wzór do naśladowania.