Oceny Toyota Avensis I Sedan 1.6 101KM 74kW 1997-2002

Najnowsze oceny Toyota Avensis I Sedan 1.6 101KM 74kW 1997-2002

2,6
~tomasz.zolkos@post.pl
Sedan 1.6 101KM 74kW
Czy po przeczytaniu wpisu o niezawodności trzeba jeszcze coś dodawać? Ano można - ceny w serwisach są bardzo wysokie a w parze z wysoką ceną nie idzie wysoka jakość usług (przynajmniej w Trójmieśćie) - właśnie przez słaby serwis dwa razy wymieniono mi kolumnę kierowniczą, tylko po to, żeby w momencie odbioru samochodu z serwisu powiedzieć mi, że to przekładnia kierownicza. Honda przestała produkować Accorda w Anglii z jakiegoś powodu, Toyota...
2,6
~esplan@stnet.pl
Sedan 1.6 101KM 74kW
Nie wiem dlaczego wszyscy chwalą. ja od czterech lat mam cały czas problemy /obecnie 200 tys.km/na gwarancji wymieniono drazki kierownicze,sprzegło, sygnalizator swiateł w dzrzwiach,termostat.nagrzewnice przy 120 tys km zablokował sie pierscien na jednym z tłoków. ostatnio "wydmuchało" usczelke w układzie chłodzenia i padl przełacznik zespolony swiatel oraz silnik spryskiwacza.To tez nie wszystko reszta to drobiazgi.Auto jest regularnie...
3,4
~m.gniewkowski@op.pl
Sedan 1.6 101KM 74kW
auto ma piękna sylwetkę i to chyba wszystko co mi się podoba silnik był b cichy ale już nie jest pali ponad 8 skrzynie biegów słychać dlatego słucham radia chamulce do dupy jakby tył nie chamował pedał niski mięki a najgorsze sA właściwości jezdne bo tego się nie da naprawić robiłem geometrię i dalej kiepsko się prowadzi
4,5
~Andrzej-WP
Sedan 1.6 101KM 74kW
To jest już moje 10 auto,a czwarta Toyota. Poprzednio Hillux,Carolla,Carina.Dadzą się lubić ,szczególnie pod względem -pełnego komfortu niezawodności,trwałości.Avensis jest autem bardziej przyjaznym w poruszaniu sie po mieście w stosunku do Cariny.Natomiast trasy- długie przeloty-lepsze prowadzenie w Carinie.W Avensisie b.dobrze sprawdza się klimatyzacja automat.
4,3
~Robert
Sedan 1.6 101KM 74kW
Kupiłem auto używane prawie trzyletnie z przebiegiem już ponad 100 000km. Jak na taki przebieg wszystko doskonale, dobrze utrzymane, nic sie nie tłucze i nie stuka w środku. W książce serwisowej samochodu warto odnotować tylko problemy z kolumną kierownicy - wymiana na gwarancji. Poza tym wszystko świetnie, szczególnie jeśli poprzednio jeżdziło sie Oplem.
4,6
~M.P.
Sedan 1.6 101KM 74kW
Może mało nie pali ale za to jest niezawodnym samochodem, przez 4 lata tylko paliwo i olej.
4,1
~TEDI
Sedan 1.6 101KM 74kW
Ogólnie auto bardzo fajne. Poprzedni jeździłem Vectrą A 1,8 z LPG. W Toyocie cicho pracuje silnik i ma większą moc.Ładnie się wkręca przy wyższych obrotach.
4,3
~Michał
Sedan 1.6 101KM 74kW
silniki niedozdarcia ,co do reszty jak sie zacznie psuc to juz wszystko
4,1
~ceper
Sedan 1.6 101KM 74kW
nie ma porownania do Laguny/ tylko twardsze zawieszenie/
3,6
~jerzy.p
Sedan 1.6 101KM 74kW
wymieniono 2x amorttyzatory, tarcz sprzegła po30 000km piski po 25 000km sterownik okien .
Toyota Avensis I Sedan