Ocena kierowcy - Toyota Avensis I Kombi

Silnik 2.0 TD 90KM 66kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Toyota Avensis I Kombi 2.0 TD 90KM 66kW 1997-2002 - Oceń swoje auto
silnik super wcale nie za słaby cichutki dobrze przyspiesza na 5 biegu ,jak szukałem samochodu w dieslu to miałem okazję przejechać się nissanem primierą 2.0 td focusem td i innymi wynalazkami i stwierdzam że diesel toyoty jest najlepszy naj cichszy i naj szybszy primiera to traktor a jeszcze gorszy jest volvo v40,mam go już rok i jeszcze nic się nie zepsuło,wielka wada to drgająca kierownica ,wymieniłem tarcze to pomogło ale nie do końca więc wymieniłem opony na nowe i jeszcze minimalnie drży przy 110km/h jak zarobię pare zł to kupię nowe alufelgi i jak to nie pomoże to już nie wiem ,spalanie 6,5 po mieście,dobre wspomaganie lepsze niż w carinie e oogólnie bardzo polecam,prędkość max w moim przypadku 195km/h ,przyspieszenie ze startu do 100 może nie rewelacja ale jak jedziemy np.80 i dodamy gazu to wtedy czuć dobre przyspieszenie ,dobry na trasy przy wyprzedzaniu na 5
krótkie biegi ale diesle tak mają
prowadzi się super
do przodu i na boki ok,ale do tyłu tragedia ,lepiej cofać na lusterka bo przez tylnią szybę nic nie widać (mowa o combi)
sporo miejsca na nogi z tyłu
trochę dłużej się nagrzewa w porównaniu do corolli 1,4 b ,ale ogólnie ok ,klima manualna zwyczajna żadna radocha poprostu dmucha zimnym powietrzem i tyle ,lepiej mieć taką niż żadną w każdym razie po załączeniu obciąża silnik niezauważalnie dla kierowcy
naprawdę ok
nie było i nie będzie (chyba)

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 90KM 66kW [l/100km]

6,6