Ocena kierowcy - Toyota Avensis I Kombi

Silnik 2.0 TD 90KM 66kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Toyota Avensis I Kombi 2.0 TD 90KM 66kW 1997-2002 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : bardzo mily silniczek
Układ elektryczny : spalenie sie zarowek glownej konsoli - podobno neka to avene #1 - wymiana u elektryka 20 zl w godz. no problem
Układ hamulcowy : moze nei usterka ale hamulce nie sa za dobre tak mi sie wydaje - tu jeszcze toyota ma troche do poprawy
tak jak pisalem wczesniej nic tylko kupic, lac rope i jezdzic. duze przestronne auto kombi
wydaje mi sie, silnik disla 90km jest wystarczajacy do tego auta. oczywiscie moglby byc wiekszy. kto by nie chcial. ale silnik daje rady z duzym autem. nie ma problemu z przyspieszaniem. no i jak depniesz to od 2000 obr wlacza sie turbo i czuc przyspieszenie. moje pierwsze auto w dieslu i chyba nastepne to tez diesel:). silnik moge powiedziec, ze cichy. kumpel ma fiata stilo 2003 rok 1.9 jtd masakra jak to klekocze - no ale co tu porownywac
raczej ok. zdziwiony bylem ze tak lekko chodzi galka zmiany biegow. bardzo dobrze. czasem cos slychac jak zle wbije bieg. no ale to juz moze moj problem.
jak toyota. przede wszystkim komfort. kumpel jezdzi honda civic byl w szok. bardzo duza roznica na korzysc komfortu - no niestety nie sportowe auto.
jak w kombi. raczej nie mam problemu z parkowaniem. uwazac trzeba przy cofaniu. jak nei jestem pewien czy nic nie ma za plecami to wysiadam i sprawdzam
co tu mowic. wszystko pod reka co powinno byc. mam wersje sol czyli najbogatsza wiec wszystko pod reka. moze kokpit nie za ciekawy ale funkcjonalnosc pierwsza klasa.
grzanie i chodzenie na medal. klima dziala jak szalona. bardzo szybko chlodzi i rzeczywiscie chlodzi. znajomi maja fiata punto 2003 i ich klima to nie klima to lepszy wentylatorek hehe. ale w zimie nie mialem zadnych problemow. po kilku minutach auto rozmrozone choc jest duza kubatura do ogrzania - kombi.
miejsca na wszystko hehe figle tez mozna wyprawiac bardzo duzo miejsca na rodzinke i bagaze jak sie gdzies jedzie dalej
ktos pisal, ze ma spalanie w miescie 6,5 l/100 km raczej nieprawda. tyle to przy spokojnej jezdzie na autostranie choc mozna nawet dobic do 6 l. w miescie ponat 7 lekko.
stosunek bardzo dobry. co do samej ceny - wysoka w porownaniu z innymi autami w klasie - ale coz jakosc toyoty kosztuje
sa drobiazgi jak w kazdym aucie ale moge powiedziec, ze nie bylo wiekszych problemow podczas uzytkowania tego auta przeze mnie przez rok. spalily sie zarowki oswietlajace konsole glowna. ale to tylko raz. ale czymze jest spalenie sie zarowki hehehe. ktos jezdzil innymi autami to wie jakie cuda moga sie dziac heheeh
brak (i tak trzymac)

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 90KM 66kW [l/100km]