: kultura pracy tego motorku jest ponadprzeciętna
to naprawdę świetny wózek, duży rodzinny samochód, niezawodny i bardzo wygodny. Przymierzałem się do kilku samochodów podobnej klasy, które może i ładniej wyglądają w środku, ale tu poczułem się od razu jak u siebie. Może nie jest to szczyt dynamiki, ale na codzień więcej i tak mi nie potrzeba
Silnik ma tylko 90 KM ale radzi sobie z autkiem (kombi). Nie jest to rakieta, ale mnie w zupełności wystarczy. Brak mocy rekompensuje niskie spalanie, żywotność, nie jest podatny na jakość paliwa. Kultura pracy jest bardzo wysoka, po prostu aksamit (nie to co VW- gruźlica)
całkiem fajnie zestopniowana, choć jedynka króciutka, ale może to wynika z tego że mam kombi i przystosowano ją do większych obciążeń. Po za tym lewarek chodzi sztywno i precyzyjnie, co osobiście lubię
przyjemnie i wygodnie, ale nie buja zbytnio, niezły kompromis między komfortem, a bezpieczeństwem
zaskakująca!!! nawet do tyłu jest bardzo dobrze. w lusterkach wszystko się "mieści" a tylna szyba pomimo że daleko, jest dość duża. z parkowaniem nie mam żadnego problemu
nie mam żadnych powodów do narzekania, wszystko pod ręką
nic dodać nic ująć
to jest duży samochód
ciszej niż w poprzednim benzyniaku
autko waży ok 1400 kg, ma zaledwie 90 KM ale jak już pisałem radzi sobie. Nie jeżdżę rozrzutnie, ale też nie przesadzam z oszczędnością, jak jest ciepło to klima, jak trzeba szybciej to szybciej
jakość Toyoty nie podlega dyskusji (9 lat samochód ma, ale nic nie trzeszczy ani nie piszczy), cena jest niezła, zwłaszcza za ten rocznik i tę wersję (2.0TD Terra, kombi), gdyż wszystkie są sprowadzane, dopiero po ´99 były oferowane u naszych dealerów
na razie nic, choć auto mam od niedawna, ale mam udokumentowaną historię serwisową, też nic
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 90KM 66kW