: sonda lambda - łatwo wymienić - kupiłem zamiennik z inna wtyczką - 100zł szt :)
Na razie nie mam problemów z tym autem. czasami chciałoby się wymienić na coś nowszego, ale czytając komentarze i opinie innych aut , zostanę przy mojej Ave.
czasami muszę zajrzeć na obrotomierz czy silnik działa, jest to jednostka vvt-i więc prawdziwego kopa dostaje dopiero powyżej 3 tys obrotów
bez problemów
Jak na jazdę po Polskich drogach, jeszcze daje rade
Kombi to duże auto i potrzeba trochę wprawy w poruszaniu się takim pojazdem
Niczego jej nie brakuje
Zazwyczaj siedzę na miejscu kierowcy, ale czasem chciałbym z tyłu :) Mam 190cm wzrostu i jest OK .
Czasami szum powietrza i opon jest nużący. Czasami warto dodać gazu żeby posłuchać silnika :)
Jak na tak duże auto i 150 KM pod maską jest całkiem przyzwoicie. Na trasie 1200 km (Polska-Francja) udało mi się uzyskać spalanie 6,4l/100km. Średnia prędkość ok.100-110 km/h . Ceny przeglądów standardowo. Naprawy wykonuję sam, części kupuję w sklepach internetowych z odbiorem osobistym, więc wychodzi nieźle :)
Auto tanie nie było, ale warto było. Kupisz zadbane , sam dbasz i jeździsz .
Auto ma 12 lat więc coś psuć się musi. Wymieniłem sondy lambda ( standard) i mam spokój. Oprócz tego materiały eksploatacyjne jak : hamulce, płyny ...
Poważnych nie stwierdziłem.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 150KM 110kW