Całkiem fajne i niezawodne auto rodzinne. Dla rodziny 2 + 2 to bardzo rozsądna propozycja.
Jak na 110 koników z pojemności 1600 to OK. Przy pełnym obciążeniu 2+2 na pokładzie i bagaże w kombi należy często redukować na niższy i wciskać gaz prawie do dechy.
Byłaby "5" gdyby nie czasami haczący wsteczny. Ując tedy należy trochę sprzęgła i jest R na swoim miejscu.
Trzyma się drogi ciut słabiej niż Fordy i jest nadsterowny (jak to kombi).
Nierówności wybiera stosunkowo dobrze. Poza tym cichy i spokojny układ jezdny.
Trochę przeszkadzją grube boczne słupki (tak przód jak i tył).
Po aucie z tego segmentu można by się spodziewać trochę więcej. Do doskonałości brakuje kilku rzeczy. Zbyt mało schowków jak dla mnie i dla moich milusińskich.
Dla pasażerów z tyłu w zime niedogrzani a w lato niby czuć orzeżwiający wiaterek z klimy ale tak jakoś słabo. Kierowca i pasażer obok -bardzo dobrze.
Dla azjatyckiej rodziny (wzrostem mierząc) czyli średni tzn do 180 cm w Polsce 4 osoby podróżują komfortowo nawet przez kilkaset kilometrów.
Trochę głośnawy silnik powyżej 120 km/h. Poza tym tylko leciutki szum wiatru dobiega do uszu podczas jazdy w trasie.
Stacje Toyoty do tanich nie należą. Przegląd w Toyocie przy 180 tys km wychodzi ok 1200 zeta (części robocizna). U autoryzowanej konkurencji połowa tej kwoty wraz z częściami.
Za ten egzemplarz z caluśką historią serwisową z Toyoty ocena BDB. Cena atrakcyjna, choć przebieg trochę duży. Jestem zwolennikiem posiadania największej wiedzy o samochodzie. Historia serwisowa i wszelkie szczegóły dotyczące danego auta nawet te zatrważające mogą pomóc w przyszłości i uchronić od przykrych niespodzianek.
Ten piszczący pasek napędowy tak mnie drażnił, że nie dałem rady wytrzymać dłużej i zmieniłem na nieoryginalny. Po tym zabiegu cicho jak makiem zasiał. Przepalona żarówka postojowa. Brak innych usterek.