Ocena kierowcy - Toyota Avensis I Hatchback

King, 18 lat temu
Silnik 1.6 110KM 81kW
Rok produkcji 2000
Toyota Avensis I Hatchback 1.6 110KM 81kW 1997-2002 - Oceń swoje auto
Gdyby to był inny samochód, dawno bym go wymienił na nowy, ale tego auta po prostu szkoda sprzedawać. Myślę, że Ta Toyota to mój najlepszy samochód jaki miałem, mam i już takiego miał nie będę. Jestem tego pewien.
Pomimo, że to najsłabsa jednostka benzynowa, to myślę, że jedna z najlepszych w tym modelu i jedna z najlepszych w ogóle w tej klasie oczywiście.
jak na japończyka, to tak sobie. Po prostu działa
naprawdę można tym nacieszyć się, trzyma się drogi pewnie i ma precyzyjny układ kierowniczy(oczywiście do Porsche to mu daleko) :)
widoczność normalna, trochę za wysoka pozycja za kierownicą, to kwestia przyzwyczajenia. Wewnątrz masę schowków
tylko przeciętnie, pomimo klimy, albo nawet troszkę poniżej, ale nie jest to jakiś problem
nie wygląda na tak duże auto z zewnątrz. Z tyłu masę miejsca
tak sobie, wiadomo, że przy silniku 1,6 jadąc stałą prędkością 170 - 180km/h to musi go być słychac. To nie V6
w trasie załadowany zszedłem do 6,7 l !!!. Max ok. 9,5, ale naprawdę trzeba się postarać. Przy dynamicznej jeździe (naprawdę dynamicznej) spokojnie poniżej 8 litrów. I przy tym naprawdę dobra dynamika i dobra kultura pracy benzynowca - po co kupować grzechotnika? (tzn diesla)
Kosztował mnie w salonie z klimą niecałe 60 tyś zł. Auto w tej klasie? Znajdźcie mi lepszą ofertę, równie bezawaryjną, markową itp. Chyba VW polo...
Po prostu Toyota! 160 tyś km i tylko gumki tylnego stabilizatora (w ASO ok. 100 zł za całość) i uszczelka układu wydechowego (ASO - 50 zł). Nic więcej!!!
Tu powinna być także skala dla Avensisia 100 pkt. Po prostu nic! Mamy w rodzinie wiele aut, ale to nas po prostu zadziwia. Tylko tankuje i co 15000 przegląd.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 110KM 81kW [l/100km]

7,5