Ocena kierowcy - Toyota Auris II Touring Sports Facelifting
Przebieg:
23 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
Toyota to solidne auto, dobrze już wykonane, głośne choć ale nie na tyle aby wkładać zatyczki do uszu. Maja dobre silniki i diesla i benzyny, Auto dobrze się prowadzi a przede wszystkim jest bezawaryjne. Nic innego jak tylko zmieniać olej robić wszystko na czas i cieszyć się z jazdy. Kupił bym kolejne auto Toyoty.
bez zarzutów, pracuje równo ale słaba dynamika pisze tu o jednostce 1.6 132KM. Głośny powyżej prędkości 140km/h. Trzeba zawsze pamiętać aby wymieniać olej i pokonamy setki tyś km.
Skrzynia biegów, tu miałbym uwagi , czasem biegi nie wchodzą perfekcyjnie ale daje radę
Sztywno co mi się podoba. Zawieszenie z buda dobrze współpracuje. Uwag nie mam.
Nie ma się w sumie do niczego doczepić poza jednym faktem i powłoka lakiernicza a zwłaszcza jej grubość na tym minimalnym poziomie około 115 a 140
Widoczność z przodu dobra choć słupki boczne troszkę przeszkadzaj, ograniczają przy skrętach. Tył jak na taka szybę ok
Jest dobrze.
Wentylacja i ogrzewanie jest bez uwag, Wszystko działa jak powinno, w lecie bardzo ładnie chłodzi klimatyzacja.
Uwagę trzeba zwrócić bo zdarza się parowanie szyb ale dobry nawiew załatwia sprawę od razu.
Tutaj bym ocenił to tak na 4. przestrzeń dla kierowcy jest ok choć podłokietnik pomimo przesuwania do przodu mógłby być jednak bardziej wysunięty jeszcze i bardziej wykonany z miękkiego materiału. Tylna kanapa bez uwag, dobrze się siedzi.
Wycieszenie Toyoty to tragedia no może troszkę mniej niż tragedia ale jest GŁOSNA . Auto jest słabo wyciszone dlatego oceniam to tylko na 3 gwiazdki
Każde auto które serwisujemy w odpowiednim czasie będzie łatwo do utrzymania, Toyota słynie z bez awaryjności i na razie tak na to wszystko wskazuje
Ocena na 5 i to z czystym sumieniem. Warto kupić Toyotę i cieszyć się nią latami .
nie mam nic do zgłoszenia.
nie mam nic do zgłoszenia.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Valvematic 132KM 97kW