Układ hamulcowy
: Klocki się zblokowały i zaczęły piszczeć na trasie.
Samochód jest OK, chociaż jak dla mnie za bardzo kobiecy. Trochę za mały bagażnik.
Silnik elastyczny, trochę brakuje mocy przy wyprzedzaniu, ale po wkręceniu na wyższe obroty jest ok.
Biegi wchodzą precyzyjnie, rzadko haczą.
Dobrze tłumi nierówności, chociaż dość twardy. Samochód dobrze się prowadzi i trzyma się drogi.
widocznosc do tyłu dość słaba, ale tak to w hatchbaku. Raczej nie widać przodu samochodu więc oczywiście parkowanie na czuja. słupki z przodu trochę ograniczają widoczność na boki - problem zwłaszcza z kontrolowaniem prawej strony
Tu mam trochę uwag :( na minus, niestety. 1. Pokrętła radia - porażka, gładkie, małe, ślizgają się, trudno reguować. 2. za to pokrętła od wentylacji - pierwsza klasa. 3. Kto zaprojektował tę środkową konsolę??!!! Po co to komu? jak dostać się ręką do półeczki pod konsolą? bez sensu. schowki w drzwiach za małe. nic się nie mieści. za to schowek przed pasażerem - super. wysuwana szufladka pod fotelem pasażera - trudno wysunąć i wsunąć. Deska rozdzielcza - wskażniki poziomu paliwa w postaci kreseczek nie w moim guście.
dość wolno się nagrzewa i raczej na tropikalne upały trudno liczyc.
wnerwia mnie środkowa konsola przez którą nie można normalnie rozłozyc nóg. Za to płaska podłoga z tyłu - Super.
jest ok. przy wyższych prędkościach niestety juz głośno, ale i tak lepiej niz w Astrze :)
Niestety po zatankowaniu do pełna słychać bulgotanie przelewającego się paliwa w baku. Podobno tak ma być. ale to denerwuje.
poza tym fabryczny immobiliser strasznie głośno piszczy przy włożeniu kluczyka i zapalaniu.
zużycie paliwa w porządku. oszczędny samochód zwłaszcza przy ekonomicznej jeździe. cen przeglądów nie znam (auto służbowe)
zawsze mogłoby być taniej i lepiej :)
raz się przepaliła żarówka... klocki mają tendencję do popiskiwania, aha no i straszenie denerwująca jest to chlupotanie przy pełnym baku.
Klocki się zblokowały i zaczęły piszczeć na trasie.
W Radomiu w ASO zrobili mi od ręki i za friko! pozdrawiam Radom!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 D-4D 90KM 66kW