: wspomaganie kierownicy -dla mnie rewelacja. bardzo ladna konsola srodkowa. zawieszenie niexle sobie radzi z nierownosciami
Bardzo fajny samochodzik do miasta i na wypad od czasu do czasu po za miasto
Jak dotąd super!!! Żadnych problemów. Silnik pracuje równo bez żadnych skoków obrotów. Jednak jeśli ktoś myśli o troszkę bardziej dynamicznej jeżdzie - to 1,4 jest troszkę za słaby. Do normalnej jazdy po mieście i wypad gdzieś za miasto - daje radę.
Super. Biegi wchodzą płynnie bez żadnych haczeń. Świetnie umiejscowiony lewarek zmaiany biegów.
Tu niestety średnio. Przy szybszym pokonywaniu zakrętów samochód zachowuje się dość nerwowo. Jeździłem już kilkoma Toyotami w tym Avensis i Yaris i wydaje mi się że tam było lepiej.
Za duże i za szerokie przednie słupki zdarza się nie zauważyć np pieszego lub rowerzyste. Do tyłu już całkiem nieźle.
Wszystko jak należy i w zasięgu ręki. Minus za brak jakiejkolwiek póleczki na drobiazgi na konsoli środkowej. Jest co prawda mała półeczka pod lewarkiem zmiany biegów ale ciężko się tam sięga i niewygodnie.
Klima sobie radzi. Plus za Power Hate. Czyli szybkie grzanie co w przypadku disla jest bardzo przydatne.
Jest całkiem nieźle. Jak na tej wielkości auto
powyżej prędkości 130km/h robi się głośno
Tu spodziewałem się mniejszego spalania. Pierwsze 8000 palił 8l/100 km i nie dawało się zejść niżej. Teraz spadło do ok 7l/100 km co i tak wydaje mi się wynikiem średnim
najmniej jak spaliła w mieście to 6,5l/100
za Toyke trzeba zabulic ale odwdzieczy sie bezawaryjna eksploatacja
Jak na razie nic się nie dzieje:)
Oby tak dalej
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 D-4D 90KM 66kW