Ocena kierowcy - Toyota Auris I Hatchback

ZIBI 1947, 16 lat temu
Silnik 1.4 D-4D 90KM 66kW
Rok produkcji 2007
Toyota Auris I Hatchback 1.4 D-4D 90KM 66kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Inne : Cicha praca silnika, dobre wytłumienie w kabinie, podgrzewanie na olej napędowy, bez skrobania szyb.
Samochód dla emeryta! Niedługo nim będę, więc się przyzwyczajam do spokojniejszej jazdy.
Przy ruszaniu wolno wchodzi na obroty i jest "wołowaty". Gdy turbosprężarka wspomaga - przyśpiesza dobrze.
Za długie skoki dźwigni. Drążek za ciężko się porusza. Przy szybkim przełączaniu sporadycznie występują zgrzyty.
W porównaniu do Hondy: skacze jak "Maluch" a jedzie się jak terenowym na dużych kołach. To efekty jazdy po mieście!
Słupki przednie dwa razy za grube, plus rama!!! szyb trójkątnych - to zagrożenie i brak pewności czy nie wjadę na zakręcie na krawężnik, przeszkodę. Można nie zauważyć z przedniego boku psa, kota, a co mnie przeraża, na myśl tylko: wbiegającego dziecka!
Przemyślana pozytywnie, choć nie do końca...
Wreszcie przestałem skrobać szyby. Włączam ogrzewanie de Basto i po 5 min. można odjeżdzać.
Luz jak w Hondzie
Jestem zadowolony
Obecnie często jeżdzę po mieście i w okresie zimy korzystam z podgrzewania na ON de Basto zużycie w mieście 6.39 do 7,4 l/100km. Min. spalania na trasie nie znam jeszcze!!! Wpisałem 2l/100km, żeby tylko przyjął ocenę komputer. Przy okazji uzupełnię dane.
72.000 PLN to nie jest mało za to auto
Jak u japończyka
Nawet mi to do głowy nie przychodzi.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 D-4D 90KM 66kW [l/100km]

5,3