Myślę, że w tej klasie auta naprawdę nie ma do czego się "przyczepić". Wersja Premium jest optymalnie wyposażona, do tego stopnia, że negocjacje z dealerem co do dopozażenia są nieciekawe. Dołożyłem tylko zestaw do głośnej rozmowy przez tel. i gumową wykładzinę bagażnika.
Bardzo dynamiczny, bardzo elastyczny.
Małe problemy z przyspieszaniem pod górę (np. podjazd na wiadukcie).
Generalnie jednak - świetny.
Niesamowicie łatwo pracująca, bardzo wygodna.
Super trzyma się drogi we wszystkich przedziałach prędkości. Doskonale pokonuje zakręty.
Trzeba się przyzwyczaić jeżeli chodzi o widoczność do tyłu (zwłaszcza przy parkowaniu równoległym "tyłem").
Widocznośc do przodu i na boki bardzo dobra.
Wszystko jest przemyślane gruntownie.
Wydajna klimatyzacja. Ogrzewania nie sprawdzałem. jest w końcu lato.
Dużo, bardzo dużo miejsca dla siedzących z przodu i wystarczająco dużo dla siedzących z tyłu. 4 osoby ze spokojem mogą podróżować tym autem.
Prędkości powyżej 120 km/h są odczuwalne, ale bez przesady. Człowiek słyszy własne myśli, słyszy radio, więc nie ma co narzekać.
Znośnie, czyli dobrze. Dynamiczna jazda na trasie to przedział 6.5 - 7.1 /100 km, przy czy ta większa wartość przy sporych prędkościach (ok. 140 km/h, w porywach do 170 km/h).
W mieście ok. 8.8. Zbiornik wystarcza na jakies 10 dni normalnego użytkowania auta w mieście (z dojazdem do domu 10 -15 km od centrum)
Co najmniej dobrze. Samochód oddaje włożone pieniądze w jakości jazdy i wyposażenia.
Po przejechaniu 3000 km - nic się stało.
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V VVT-i 124KM 91kW