Ocena kierowcy - Toyota Auris I Hatchback 5d Facelifting

Max, 14 lat temu
Silnik 1.4 D-4D 90KM 66kW
Rok produkcji 2010
Toyota Auris I Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW 2009-2012 - Oceń swoje auto
Karoseria : Bo FL sylwetka nabrała wigoru a wnętrze i jakość materiałów (jest przyzwoicie miękko) zdecydowanie na plus.
Kupiłem ten samochód ze względu na oszczędność w spalaniu i liczę na przysłowiową \"Toyotowską\" niezawodność.
Silnik bardzo elastyczny. Do turbo-dziury pod 2000 obr./min. trzeba się przyzwyczaić. Jak depniesz szybko się zbiera. Ale umówmy się, to napęd do spokojnej ekonomicznej i rozsądnej jazdy.
Nie mam specjalnie zastrzeżeń. Na początku trochę haczyło ( zmiana z 5 na 4) ale to była moja wina, trochę wprawy i jest OK. Bieg 6 to rewelacja!!!
Zawieszenie dość sztywne ale komfort bez zarzutu. Na szybkich zakrętach bardzo dobrze. A nasze polskie nierówności? - no cóż, bywa różnie.
Jak na samochód klasy kompakt widoczność bardzo dobra do przodu. Do tyłu bez czujników cofanie - jazda ryzykowna. Małe trójkątne szybki z przodu mam identyczne jak w starej Zafirze i to znacznie rozjaśnia konsole.
Mam wersje Terra, ale po FL podłokietnik wysoki i jest. Dostęp do pokręteł i dźwigni przy kierownicy typowy dla Toyoty, dla mnie OK.
Przy zaparowanych szybach klima niezbędna, ale działa bardzo skutecznie. Dzisiaj chłodny poranek, załączyłem \"dogrzewanie extra\" działa szybko i skutecznie.
Daje przeciętnie, bo mam 190 cm wzrostu a kupiłem \"Japończyka\". Nacja ludzi o niewielkim wzroście buduje samochody chyba tylko dla siebie - taki żart.
Jak na diesla, rewelacja. Może gdyby wyciszyli lepiej nadkola, no ale to ten problem rozwiąże kupując samochód z wyższej półki.
Na docieraniu 5,1 l/100 km. To dobry wynik. Cieszy mnie również fakt,że mój model jeden z ostatnich bez DPF-a. Mniej problemów i niższe koszty.
Za cenę 60.000 zł. nie kupię diesla w takiej konfiguracji i wyposażeniem.
Wszystko OK.
Brak.