Dostrzegam tylko kilka zalet w aucie: mało pali około 5.5l na trasie. Konstrukcja jest prosta, auto można łatwo naprawić. Sylwetka auta mi odpowiada. Auto ma praktyczne nadwozie jednobryłowe. Nadwozie jest dobrze zabezpieczone. Auto jest odporne na korozje. Poza tym same wady. Niestety auto jest bardzo awaryjne i kiepsko wykonane. Nie polecam nikomu!
Silnik wydaje się dobry. Jest ekonomiczny. Niestety przy przebiegu 200000km zaczął kopcić. Mechanik wymienił uszczelniacze zaworowe i problem znikł. Potem pojawił się problem w postaci wycieku oleju gdzieś w okolicach kola pasowego walu korbowego i z tym problemem jeżdżę do dziś.
Zanim padła, wyła i trudno było wybierać biegi zwłaszcza tylny. Po przebiegu 250000km skrzynia poszła do remontu. Z tego co zdążyłem wyczytać na forach skrzynia tego auta ma wadę konstrukcyjna i nie wytrzymuje dużego przebiegu.
Zawieszenie jest dość trwale i proste. Z przodu posiada McPhersony, z tylu zależne zwieszenie z wahaczami podłużnymi. Zawieszenie jest twarde co czuć na kiepskich drogach ale za to dobrze sprawuje się w zakrętach jak na tak wysokie i małe auto. Auto ma mały promień skrętu i świetnie radzi sobie na parkingach i korkach.
Warstwa lakieru jest raczej cienka. blachy odporne na korozje. W sumie ponieważ jest odporne na korozje wystawiam ocenę 4/5.
Widoczność jest doskonała do przodu i do tył. Idealny do miasta.
Kiepskie przełączniki świateł i wycieraczek, mało intuicyjne, niskiej jakości. Kiepskie siedzenia, mało wygodne. Tylna kanapa mogłaby być lepiej składana w efekcie miejsca na bagaż po złożeniu siedzeń tylnych wcale nie ma dużo.
Ogrzewanie w zimie przyzwoite. Pokrętła regulacji ogrzewania i wentylacji ergonomiczne. Kratki wlotu powietrza niskiej jakości, trudno ustawić je w określonej pozycji. Silnik dmuchawy od czasu do czasu wydaje dziwne dźwięki.
Jak na takie krótkie auto miejsca jest dużo zwłaszcza nad głowa.
W mieście przy małych szybkościach a do takiej jazdy przeznaczony jest ten samochód auto silnik jest cichy, przy większych szybkościach jest głośniej, dodatkowo pojawiają się szumy przepływu powietrza wokół karoserii ze względu na dużą wysokość nadwozia.
Mało pali, ale bardzo dużo się psuje. Pomimo prostej konstrukcji i niskich kosztów napraw auto w utrzymaniu nie jest tanie w tej klasie
Cena samochodu używanego nie jest wysoka ale jakość wykonania bardzo niska;
W aucie psuje się prawie wszystko. Mój egzemplarz psuł się od początku i już go sprzedałem bo straciłem nadzieje ze kiedyś będzie lepiej.
Poważnych usterek w aucie było mnóstwo i to w trakcie 40 tys. km jakie nim przejechałem. Nie mam Pamięci do wszystkich usterek nie mam ale pomiędzy innymi wymienię: uszkodzona do remontu skrzynia biegów, wymieniona pompa paliwa, wymieniony sterownik silnika, uszkodzony centralny zamek, usterka w skrzynce bezpieczników uniemożliwiająca jazdę, zepsute pokrętło regulacji oparcia siedzenia, uszkodzona stacyjka, uszkodzone cewki zapłonowe, wymienone 2 łożyska kół :przedniego i tylnego, wymienione uszczelniacze zaworów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 76KM 56kW