: ilość miejsca, z pozoru mały samochód, ale wysokość i kształt karety robią swoje
: po 27000 wymiana tylnych amortyzatorów
: po roku od zakupu podklejenie listew bocznych przez serwis (odchodziły)
: urwany ząb koła zębatego siłownika centralnego zamka klapy telnej
OK. Leję shell 5W40. Silnik jest w stanie idealnym. Uważam go za niezawodny samochód. Przymierzam się do zakupu następnego i mam problem. Widze że ludzie potrafią mieć problemy z nowymi drogimi samochodami. Samochód uważam ma jeszcze jedną zaletę. Pomimo 2wd świetnie idzie przez śnieg. Wjeżdżając w kałuże nie boję sie że wyskoczę z drogi, w przeciwieństwie do np. Renault.
Silnik praacuje doskonale. Można go szybko rozpędzić do 100km/h. Dalej trochę gorzej. W mieście jest to całkiem pakowna wyścigóweczka, którą zmieścisz się prawie wszędzie.
Wsteczny czasami ma humory - reszta OK.
Twardy. Dużo zależy od powietrza w oponach.. To co podaje producent można wpompować na niemieckie drogi. U nas 2.2 to w zasadzie już za dużo. jeździłem na 1.9 ti komfort był, ale i duży przechył i piszczenie opon przy hamowaniu. Pozostaje przy 2.1 - 2.2
Widoczność świetna. Nie ma żadnych zastrzeżeń.
Beznadzejnie wymyślili miejsce dla przycisków otwierania szyb (w poblizu łokcia na dzwiach!). Reszta super.
Dobrze. Głośno na wentylatorze 4. Nie mam poza tym zastrzeżeń.
Wolę mojego wagona od najnowszej megane czy no carismy. Jako kierowca siedze jak lord koks i nie musze opierać goleni na desce rozdzelczej jak w wyżej wymienionych. Z tyłu też extra. jechałem 800 km - 3 chłopów po 180 - 190 i kobitka - nikt nie miał zastrzeżeń do ilści miejsca, a juz napewno nad głową. Bagażnik za mały o 70 litrów.
Nie za dobrze. Jak mierzyłem było do 77 dB.
Zalezy. Jak uparłem się na bogobojną jazdę, zalałem na full - przejechałem dokładnie 30 km w mieście i 70 poza - leję; weszło 4,95 litra!
W zimę więcej, ale bez przesady. Ogólnie przyjmuję 6,5 lita na 100. Tyle mi spalił w trasie przy maksymalnym obciążeniu i jazde około 100 - 120 km/h.
b. dobra. Chciałbym kupić znowu nowe suzuki ale nie ma dla mnie odpowiednigo modelu. SX4 - za mały bagażnik, sx4 sedan - okropne plastiki - JAK MOŻNA BYŁO ZROBIC COS TAKIEGO JAK WCZEŚNIEJ WYPUŚCIŁO SIĘ TAK EXTRA WYKOŃCZONY W ŚRODKU SAMOCHÓD JAK LIANA. C
Niezawodność niezła póki co. Prawdą jest że ten typ posiada głośne poduszki silnika. Ale u mnie już ich w zasadzie nie słychać. Gorzej było jak był nowy. Cos mi brzęczy przy dawaniu gazu na wysokich obrotach, ale mechanik stwierził że prawdopodobnie któras z osłon. Trzeba będzie zlokalizować i dokręcić. Urwał się ząb siłownika tylnej klapy. Siłownik w ASO 700 zł. Siłownik działe, ale czasem przeskakuje i piszczy tochę.To wszystko.
BRAK.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 76KM 56kW