Autko mogłoby być niższe o ok 10 cm i o tyle dłuższe (bagażnik), ale wtedy byłby to Ingis. Tak naprawdę w swojej klasie mikrovanów jest najlepsze, a i lepsze od większości aut w klasie wyższej
Silnik pracuje cicho do prędkości 120 km/h, powyżej hałasuje. Ale nie jest to auto do wyścigów.
Skrzynia biegów jest trochę mało precyzyjna, wymaga przyzwyczajenia.
Przydałyby się większe koła i byłby to samochód idealny, poza tym przy swoich gabarytach prowadzenie suzuki wagon R+ jest przyjemnością.
Widoczność doskonała.
Bez komentarza - autko małe, zwrotne, pakowne.
Problem stanowi wyprzedzania TIR-ów, auto jest wysokie i może bujnąć (również przy wejściu byt szybko w ostry zakręt).
Można jeździć z klimatyzacją, można lekko (na 1,5-2,5 cm) uchylić szyby.
Przy swoich gabarytach wydawało się, że mogą być problemy, a tu miłe zaskoczenie. Jechałem na trasie 300 km z żoną i trojgiem dzieci oraz bagażem (wakacje) i tylko jeden postój (na kawę) i żadnego zmęczenia.
Dla mnie idealny.
Przy jeździe po normalnych drogach z prędkością do 120 km/h można normalnie rozmawiać, jest w miarę cicho. Gorzej podczas jazdy po drogach lokalnych np. po bruku.
Posiadam suzuki Wagon R+ 4x4 więc zużycie paliwa jest niestety większe. Pomimo wszystko auto powinno palić dużo mniej w granicach 4,5 - 5,5 l/100km
Szkoda, że Suzuki nie sprowadza tych samochodów, a na rynku dostepne są tylko używane.
Cena używanych jest co do tego modelu niska.
Samochód bardzo tródno dostępny w polskich salonach (również w internecie)
Przy naszym klimacie czasami dochodzi do zaparowywania szyb, ale od czego klima.
Na chwilę obecną (odpukać) nie miałem większych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 4WD 76KM 56kW