Ocena kierowcy - Suzuki Wagon I

ops2, 18 lat temu
Silnik 1.0 i 65KM 48kW
Rok produkcji 2000
Suzuki Wagon I 1.0 i 65KM 48kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Dobrze bo to jest najtansze auto jakim jezdzilem wiec i komfort jazdy jest nizszy niz poprzednikami.Poza tym jednak wszystko gra ,jest tani ,pakowny i sie nie psuje - czyli spelnia wszystkie wymogi jakie przed nim stawialem.
litrowy motorek pracuje elegancko - przy duzym zaladunku pracuje mu sie ciezej ale to chyba zrozumiale .Do miasta jak najbardziej cool ! Dodam ze motor jest bez porownania lepszy niz agilowski 1,2 nie mowiac o litrowym.
wsteczny nieprecyzyjny na zimnym silniku.
sztywne proste zawieszenie - komfort na wybojach żaden ale to jest auto tanie i nieskomplikowana.Na dobrej drodze kulturalny zarowno na prostej jak i w zakretach .
Jeszcze nie siedzialem w lepszym aucie jesli chodzi o widocznosc (chyba ze cabrio)
wszystko pod reka oprocz tego ze nie wiem jak sie wlacza spryskiwacz tylnej szyby do dzis :)
bardzo skuteczne
Jest swietnie czego sie az tak nie spodziewalem .Pasazerowie tez nie narzekaja
srednio na jeża .Silniczek slychac a przy 100 km/h takze powietrze obijajace sie o "lodowke" :) .
mam wersje japonska (jakosc jest extra) - czesci sa drogie poza exploatacyjnymi .
Gdybym mial duzo wiecej pieniedzy pewnie kupil bym c5 kombi.Gdybym chcial poszalec nie sprzedalbym Celiki a gdybym potrzebowal reprezentacyjnego auta wybral bym Camry lub A6. Te wszystkie auta maja duzo wspolnych cech .Wagonik natomiast sie wyroznia i jest przesympatycznym autkiem ,ktore lubi takze moja zona :)
zepsulo mi sie sterowanie elektrycznymi szybami (usterce ulegl panelik sterujacy) - irytujace bo nigdzie nie moge go dostac i chyba bede musial dlubac w tym popsutym czego nie lubie.
nic powaznego sie nie wydarzylo (i oby tak dalej). Moj model jest Made In Japan - nie wiem jak jestr z tymi węgierskimi zaznaczam.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 65KM 48kW [l/100km]

4,9