Ocena kierowcy - Suzuki SX4 II S-cross

Mariusz, 9 lat temu
Silnik 1.6 VVT 120KM 88kW
Rok produkcji 2015
Suzuki SX4 II S-cross 1.6 VVT 120KM 88kW 2013-2016 - Oceń swoje auto
Inne : Całokształ samochodu zaskoczył mnie na plus. Początkowo nie brałem marki Suzuki pod uwagę. Jednakże przypadkowo obejrzałem samochód tej marki, próbna jazda plus rzeczowe i profesjonalne podejście handlowca zaowocowałem wyborem tego samochodu. Nie żałuję.
Silnik : Mógłby być przy większych prędkościach cichszy.
Samochód udany, który ma swoje wady i zalety. Do głownych zalet można zaliczyć stosunek wyposażenia do ceny oraz komfortu podróżowania wraz z niskim spalaniem. Prosta konstrukcja samochodu, z prostym silnikiem na łańcuchu rozrządu, bez zbędnych systemów typu start-stop. Do minusów przyspieszenie oraz hałas silnika przy wyższych prędkościach.
Wszystko działa, mam nadzieję, iż prosta konstrukcja wraz z prostym silnikiem 1.6 beznyzna przyczyni się do bezawaryjnej pracy.
Ok, chociaz miałem lepsze uważam, iz biegi wchodzą z niepotrzebnym oporem (klikiem przy ostatecznym załaczeniu). Wolę miękkie włączanie biegów. Natomiast nic nie haczy i przeszkadza.
Ok, zestrojony komfortowo, wybiera dobrze nierówności, nie podoba mi się przechylanie nadwoza (nurkowanie przodu) przy zdecydowanym hamowaniu.
Ok, duże przeszklenia.
Prosta konstrukcja bez zbędnych udziwnień. Jedynie przeszkadza mi sterowanie komputerem za pomoca patyczków wystających z tablicy zegarów.
Działa bez zastrzeżeń, mały minus za brak nawiewów na drugi pas siedzeń, dopiero dostepny przy najwyższej wersji wyposażenia lub wersji 4x4.
Komfortowo 4 os. zarówno z przodu jak i z tyłu
Do 120km/h ok powyżej robi się głośniej. Nie ma tragedii natomiast jeździłem lepiej wyciszonymi samochodami.
Ceny serwisu, przeglądów na niskiem/średnim poziomie, nsikie spalanie.
Bardzo dobrze. Z takim wyposażeniem nie zakupimy podobnej wielkości samochodu na rynku.
Brak
Brak