Ocena kierowcy - Suzuki SX4 II S-cross Facelifting
Przebieg:
1 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Wizualnie nic ująć nic dodać. Po dalszych oględzinach taki trochę jak plastikowa zabawka. Bardzo może aż za bardzo odchudzony. Z wyglądu muskularny z dotyku pusta bańka.
To wygląd, po za tym bardzo naszpikowany elektroniką już w wersji premium.
Jak na pustą bańkę duże zaskoczenie. Silnik dobrze sobie radzi zarówno w mieście jak i na dalsze trasy.
Kierując się wskazaniami eko - komputera co do zmian biegów to wydaje mi się, że zbyt wcześnie nakazuje zmianę.
Bardzo poprawnie pracuje, może odrobinę haczy ale to kwestia przyzwyczajeń z poprzedniego auta.
I tu bardzo pozytywnie, kierownica na mniejszych prędkościach pracuje miętko i utwardza się w raz z wzrastaniem prędkości, co nie jest tak oczywiste u konkurencji.
Wiadomo wyżej siedzisz lepiej widzisz. Co prawda jest to również zasługa wielkości przeszkleń.
Nie mam zastrzeżeń jest Ok.
Jak na razie ogrzewanie pracuje zadowalająco zobaczymy jak będzie z klimą latem
Wzrost 164 cm. i jest dobrze, fotele są dobrze ustawione i osoby nie za wysokie nie mają problemów z dopasowaniem fotela jak i nie odczuwa się ucisku podudzia po dłuższej jeździe.
Po mieście super, w trasie do 140 km jest również OK. Przy wyższej prędkości jeszcze nie mam zdania, bo nie jechałam dłużej niż 10-15 min.
I tu miłe zaskoczenie początek w normie około 7 l./100 km. Ale kolejny bak i jest już lepiej 5,7 l./100 km. używając start/stop i stosując się do eko.
Jak na razie OK.
Brak