Ocena kierowcy - Suzuki SX4 I Hatchback

Silnik 1.6 i 16V VVT 107KM 79kW
Rok produkcji 2007
Suzuki SX4 I Hatchback 1.6 i 16V VVT 107KM 79kW 2006-2009 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : naprawdę świetne
gdyby było 4,5 to byłąby sprawiedliwa ocena - świetne właściwości jezdne ale niestety niezbyt mocny i niezbyt ekonomiczny silnik to wady. Ogromnym plus za wwbogate wyposażenie oraz napęd na 4 koła
w dolnym zakresie obrotów trochę za słaby - powyżej 3000 obrotów bardzo miło się zachowuje i czuje się te 107 KM
występują czasem problemy ze wstecznym, ale byc może z czasem ustąpią gdy skrzynia się dotrze. Reszta natomiast pracuje bardzo przyzwoicie.
nic dodac nic ująć - w swoje klasie jedno z najlepszych zawieszeń. Bardzo stabilny. Na zakrętach przy włączonym 4x4 trzyma się jak na szynach
Bardzo dobra widoczność - wysoko się siedzi i dzięki temu pole widzenia też jest dużo większe niż w standardowych autach osobowych. Świetne lusterka boczne - jedyny mały minusik to widoczność do tyłu. Chcę zaznaczyć, że tu najlepsza byłaby ocena 4,5 ale że nie można to tu odejmę a dodam w ergonomii
Tu powinna być ocena 4,5. Te minus pół punktu za zbyt dużą odległość do przycisku komputera spalania. Wszystko pod ręką i bardzo intuicyjnie obsługiwane
Nie jeździłem samochodem, który tak szybko by się nagrzewał. Automatyczna klima tez się sprawuje bardzo dobrze.
z przodu miejsca bardzo dużo - bardzo wygodnie się siedzi. Z tyłu ciężko mi oceniac bo nie jechałem a dzieciak jest malutki - to się penie okaże jeszcze
Tutaj niestety Suzuki mogłoby trochę popracować - auto jest głośne przy wyższych obrotach
niestety 9 litrów w mieście to nie jest dobry a tylko przeciętny wynik
nigdzie się nie kupi auta tej klasy tak wykonanego i wyposażonego
zbyt krótko go mam, aby oceniać
zbyt krótko go posiadam aby oceniać

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V VVT 107KM 79kW [l/100km]

7,7