Ładnie się zbiera, elastyczny, lubi podwyższone obroty. Potrafi zaskoczyć
Zmiana biegów z lekkim oporem. W dzisiejszych czasach skrzynia mogła być sześciostopniowa. Jeśli chodzi o automat, to nie polecam, na jeździe próbnej mnie nie zachwycił, słaba dynamika, lewarek od automatu chodzi strasznie głośno, dużo pali, ma tylko 4 biegi, długa reakcja na kick-down, mogli dać jakąś skrzynie zautomatyzowaną.
Zawieszenie pozytywnie zaskakuje, dopiero przy dużych nierównościach hałas przedostaje się do środka.
Ponieważ mam sedana z tyłu obowiązkowo polecam czujniki parkowania, do przodu trochę przeszkadzają podwójne słupki ale idzie się przyzwyczaić...
Wszystko na swoim miejscu, obsługa intuicyjna, żadnych zbędnych gadżetów i dodatków. Jedynie materiały deski twarde jak skała
Klima jak i ogrzewanie bardzo szybko radzi sobie z potrzebą użytkownika, ode mnie 5-tka
Miejsca dla pasażerów jest wystarczająco, jednak nie dużo, siedzi się wysoko, i wygodnie.
Na wolnych obrotach nie słychać, ze samochód chodzi, jednak powyżej 3,5 tyś obrotów nie jest przyjemnie.
W trasie pali ok 7 litrów, w mieście 8,9 - 9,5 mogło być lepiej no i w trasie przydałby się 6sty bieg.
Na razie żadnych problemów nic nie skrzypi, wszystko działa.
Dotychczas żadnej usterki.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V VVT 107KM 79kW