Przeniesienie napędu
: Nie spodziewałem się tak dynamicznego automatu.
Auto nie stworzone do szaleństw czy też "na pokaz". Jest to sympatyczny środek transportu dla rodziny 2+2. Bogate wyposarzenie, automat (dla mnie to ważne) i ekonomia eksploatacji.
Silnik sympatyczny, w miarę cichy, bardzo chetnie wkręca się na obroty. Mógłby mieć z 10 km więcej. Z punktu widzenia kosztów eksploatacji fajne jest to, że ma bezobsługowy łańcuch rozrządu.
Automat. Niby 4 biegowy (czytaj przestarzały) ale przełożenia są super dobrane. Zmienia biegi błyskawicznie zarówno podczas przyspieszania jak również podczas redukcji. Subiektywne wrażenie jest takie jakby skrzynia uczyła się stylu jazdy kierowcy. Całkowity brak efektu "przeciągania".
Na wprost super, na zakrętach ok ale mam wrażenie, że za mocno się przechyla. Generalnie po przesiadce z 15 letniego mercedesa nie ma rózńic na minus:))
Jak dla mnie jest ok (wersja sedan). Widzę cały obrys auta z przodu i z tyłu. Lusterka boczne rewelacyjne.
Pewnie też jest ok ale na razie nie mogę się przyzwyczić, że wycieraczki uruchamia się z prawej strony kierownicy:))
Według mnie jest ok. Warto kupic wersję GS nawet dla samej klimatyzacji automatycznej.
Mi potrzebny był samochód dla 4 osobowej rodziny i jako taki spełnia wszystkie moje wymagania. Kufer jest zdecydowanie większy niz w c-klasie. Z tyłu jest bardziej wąsko (dwie osoby super, trzy - tylko na krótkie trasy). Z przodu super (pomimo 190 cm wzrostu). Jestem w stanie usiąśc wygodnie "za sobą":))
Jak na te klase samochodu jest nawet bardzo dobrze jednak na autostradzie mercedes jest nie do pobicia jeśli chodzi o wyciszenie.
Jak na benzyniaka z automatem na tzw."dotarciu" rewelacja. Miasto (400 tys. mieszkańców) 8,6 litra. Spodziewałem się 10-11....
Jak dla mnie idealny wybór. Po wszystkich negocjacjach i targach z kilkoma dodatkowymi drobiazgami (podłokietnik z przodu, listwy boczne,progowe, alarm, koła stalowe na zimę, niesmiertelne dywaniki:), ubezpieczenie w cenie itp) auto kosztowało równo 60 tys. pln.
Jest świerzy więc nic i oby tak dalej.
Jest świerzy więc nic i oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V VVT 107KM 79kW