Ocena kierowcy - Suzuki SX4 I Hatchback Facelifting
Przebieg:
9 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
Autko zakupione jako 5 letnie model 2010 rocznik 2009 rejestracja pod koniec roku. Auto zaskakuje duża ilością miejsca dla pasażerów jednak małym bagażnikiem jednak po przesiadce z duzego sedana to może być tylko moje wrażenie.
Silnik nie jest stworzony do wyścigów jednak przyśpiesza sprawnie nawet z kompletem osob na pokladzie. Problemy ma jednak z prędkościami autostradowymi, udalo mi siego rozpędziec do ponad 190km/h jednak czuć było ze jest to już jego koniec ogólnie powyzej 150km/h nie ma sie co wybierac
Skrzynia bardzo ładnie działa, osobiście mam wrazenie że na 2 można spokojnie jechać w korku i nawet ruszać pod lekka gorkę i silnik sie nie męczy spory plus dla leniwych stojących w korku. Irytujące ejst to że nie zawsze wsteczny bieg chce wejśc, znajduje się on tam gdzie powinien być 6 bieg w poprzednim aucie gdzie bieg znajdował się pod 1 tylko z grzybkiem ten problem nie występował, jednak wystarczy puścić sprzeglo i nacisnac jeszcze raz i wsteczny wskakuje bez problemu
Precyzyjny mimo braku napędu 4x4 auto w zimie radzi sobie bardzo dobrze, jedynym mankamentem jest słaby promieć skrętu albo raczej przeciętny, jednak dobrze skalibrowane wspomaganie załatwia sprawe krecenia kierownica/
To jest cięzki temat mimo dużej przedniej szyby oraz okienek miedzy przednia a boczna szyba na dlugich łukach słupki troche przeszkadzają jednak jest to mankament wielu nowych aut.
Auto w jeździe miejskiej spala okolo 8.5l i z takim srednim spalaniem jechałem nad morze, z krakowa, po powrocie srednie spalanie wyniosło 7.4 więc na trasie musiało byc jeszcze niższe, z taka areodynamika jest to całkiem dobry wynik
W zimie grzeje w lecie klimatyzacha chłodzi, nic dodać nic ujać.
Super sprawa, mam prawie 2 metry wzrostu i za kierownica czy to na tylniej kanapie nie mam problemu ani z wysokościa nad głową ani nie szoruje o nic kolanami ogromny plus !
W mieście idealne jednak na autostradzie powyzej 150 km/h robi się głosno co na dluższa mete może byc męczące
Spalanie srednie w dzisiejszych czasach więc koszty utrzymania tez przecietne, ocena dobra dlatego że auto jest solidne i przez rok i mam nadzieje ze dluzej nic sie z nim nie działo.
Idealnie zbalansowana.
Nie stwierdzono no chybą ze zuzyte pióra wycieraczek po 5 latach bo poprzedniemu właścicielowi to chyba nie przeszkadzała
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 VVT 120KM 88kW