Ocena kierowcy - Suzuki Swift IV Hatchback 5d

Silnik 1.3 92KM 68kW
Rok produkcji 2006
Suzuki Swift IV Hatchback 5d 1.3 92KM 68kW 2004-2010 - Oceń swoje auto
mały przebieg - nie wystawiam opinii
silnik pracuje OK, z elastycznością na 4 i 5 biegu troszkę słabo, dla kierowcy "Sportowca"to nie problem, bo ten silnik dostaje kopa dopiero w okolicy 4000 obr.i wtedy zczyna się frajda-okupiona Spalaniem-Coś za COŚ :)
wszystkie biegi z wjątkiem wstecznego wskakują super .Wsteczny czasem ma problem ale wystarczy wysprzęglić i i jest ok.Jednak jest to mała wada.
Małe autko z luks zawieszwniem. Trzyma się drogi jak przykejony.Auta z wyższej klasy powinny brać przykład.Ja mogę go porównać do Forda Focusa moim zdaniem Podobnie się prowadzi
Jest dobrze -kwestia przyzwyczajenia.Lusterka boczne rewelacja ,w oknie z lewej widzę przód wyprzedzjącego ,a w lusterku jego bagażnik.Do tyłu nieco gożej, ale wprawny kierowca nie powinien mieć problemów ( wystarczą lusterka)
Każdy ma swoje upodobania.Moim zdaniem jest OK .Wszystko pod ręką.
Grzanie -po kilku kilometrach na max sauna-zimą. Klima ręczna- działa natychmiast.
Mam 184 cm. z przodu fantastycznie- z tyłu przy moim wzroście troszkę mniej komfortowo .ale teściowa się mieści-176cm.i jest jej wygodnie. Jazdy w piątkę nie polecam.Bagażnik nieco mały .
Pracuję w hałasie- w samochodzie jest cisza.
przegląd zerowy 204 zł.nie naprawiałem nic -Japończyki się nie psują :) (bo zbyt mało przejechałem)
Za taką kwotę najlepiej wyposażone auto w segmencie. Mam wersje GLX JP

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 92KM 68kW [l/100km]