Ocena kierowcy - Suzuki Swift II Hatchback

toress, 18 lat temu
Silnik 1.3 i 71KM 52kW
Rok produkcji 1995
Suzuki Swift II Hatchback 1.3 i 71KM 52kW 1989-1995 - Oceń swoje auto
kupiłem ten samochód bo miał klimę i oczarował mnie następny tez bedzi suzuki jako mechanik oceniam go bardzo wysoko a mam do czego przyrównać polecam
mimo małej pojemności silnika samochód przyspiesza bardzo dobrze , na trasie doskonale zachowuje sie przy wyższych prędkościach zachowując przy tym niskie zurzycie paliwa
zestrojona jest na "długi biegi" co nie zawsze sprawdza sie podczas jazdy w mieście lecz jak tylko wyjedzie sie na trase obroty spadają do znosnych 2000 obr i wogóle nie słychć silnika
trochę twardy lecz bardzo mocny nie wymaga czestych interwencji mechanika bardzo dobrze trzyma sie drogi nie kołysze i nie ma " dziwnych zachowań" w swifcie ze wspomaganiem przy wiekszych prędkościach czuć zbyt agresywne reagowanie na ruchy kierownicy co niekażdemu sie podoba - mozna sie przyzwyczaić
widoczność ok bez zastrzeżeń bardzo dobra widoczność dla ludzi o kazdym wzrości
z zamkniętymi oczami trafia sie tam gdzie trzeba fotel wygodny szkoda ze nie ma regulowanej kierownicy
z klimatyzacją super wydajność klimy bardzo dobra
bez zastrzeżeń trzeba usiąść i sprawdzić od razu sie czuje jakby sie nim jeździło od zawsze
troche słychać szum powietrze powyzej 120 km/h
w mieście tak sobie ale na trasie bardzo dobra nawet przy pełnej klimatyzacji
bardzo tani samochodzik a sprawny ekonomiczny przyjazny niezawodny części dostępne prawie w każdym sklepie za przystępną cenę
klocki i olej
żadnych