Ocena kierowcy - Suzuki Swift II Hatchback

benny412, 17 lat temu
Silnik 1.0 i 56KM 41kW
Rok produkcji 1995
Suzuki Swift II Hatchback 1.0 i 56KM 41kW 1991-1995 - Oceń swoje auto
Świetne autko dla młodych ludzi ceniących przede wszystkim oszczednośc, autko ma lepsze odejście jak sc, cc, tico itp. ja polecam swifta 1.0 i 1.3gs. Ten ostatni ma "kopa" - miałem okazje sie przejechać (tylko spalanie nieco większe).
Silnik 1.0 - niby niewielki, ale przy masie auta 820kg robi swoje. POLECAM
Dobra ale średnio-elastyczna.
Średnie - zawieszenie jest twarde, czuć każdą nierówność itp. (przy tak niewielkich gabarytach tego autka inne zawieszenie mogło by źle wpłynąć na jego przyczepność).
po prostu super!!!
OK. Tylko.... mały bagażnik.
Zasadniczo niema do czego się przyczepić.
Kierowca ma sporo miejsca, gorzej z pasażerami jadącymi z tyłu.
To, że słychać jak mruczy silniczek mi odpowiada, gorzej z chałasami związanymi z zawieszeniem (jazda po naszych cudnych drogach).
u mnie 5,2l/100km - na trasie i 5,8l/100km w mieście (zależy od korków itp.). Z częściami nie jest źle, chyba że chodzi o jakiś szczegół np. zbiorniczek do płynu spryskiwaczy (dostępny albo ze złomowania albo.... z salonu ale cena odstrasza), reszta typowych części np. paski, klocki, wydech, i inne elementy są ogólnie dostępne.
Wiadoma autko JAPOŃSKIE, z niektórymi częściami jest problem (są to tylko jakieś "pierdołki" które sporo kosztują). Ale ja napewno przy wymianie auta kupię kolejnego swifta (tylko nowszego).
U mnie niedziała tylko zegar nad popielniczką reszta ok.
Narazie żadnych (wymnieniłem chłodnicę ale tylko dla tego że poprzedni właściciel wlał tam wodę no a jak przyszedł przymrozek to....).

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 i 56KM 41kW [l/100km]

5,5