Ocena kierowcy - Suzuki Liana Sedan

KomBrat, 17 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 2WD 103KM 76kW
Rok produkcji 2002
Suzuki Liana Sedan 1.6 i 16V 2WD 103KM 76kW 2001-2007 - Oceń swoje auto
Auto warte zastanowienia. Ale jakby ktoś coś wiedział o tanich częściach to prosze kontakt na e-mail i na forum.kombrat@op.pl
Przyspieszenie dobre, szczególnie pomiedzy 3,5K do 4K obr./min. Bardzo dobrze się wyprzedza.Troche głośny powyżj 4K obr/min, ale to wina wyciszenia wnętrza.
Dobrze, ale przydałby się 6 bieg :) Precyzyjna i lekko chodzi. Troche problemów sprawia wsteczny. Dla tego auta normalna prędkość to 110 km/h, powyżej warczy jak Ferrari.
Bardzo dobrze się prowadzi, super zawieszenie. Wcale nie czuć dziur. Podatny na boczny wiatr.
Bardzo dobra widoczność zarówno dla kierowcy jak i pasażerów. To nie prawda, że sałba widoczność z tyłu.
Bardzo mało schowków. Troche nie dopracowana część centralna kokpitu. Mam na myśli miejsce pod radiem, nie wiadomo na co.(W domyśle pudełko zapałek :)) Boczne kieszenie w drzwiach to pomyłka, nawet ręka się nie mieści, żeby wyciągnąć to co tam wpadło. Ja tam trzymam tylko płyty CD.
Bardzo dobra wentylacja, seryjna klima manual, w zimie szybko się nagrzewa wewnątzr samochodu. Brak nawiewu jednocześnie na szyba i z centrum kokpitu.
W tej klasie samochodzu nie widzaiłem, żeby pasażerowie mieli tyle miejsca. Główny minus to niemal bark schowków w aucie, a te które są są malutkie. Dużym minusem jest brak lampki sygnalizującej włączone światła mijania, bo drogowe są.Ot przeoczenie.:)
To nie prawda, że silnik chodzi głośno, to poprostu wnetrze jest źle tłumione, chyba kosztem przestrzeni we wnątrz.Zrobiłem test włączyłem radio na max, wysiadłem, zamknąłem i otworzyłem auto, Różnicy prawie nie było.
Przy 110 km/h na trasie 6,5 l/100 km, a przy 130 km/h litr więcej. Po mieście 8-9l/100 - może być. Dla jeżdzących po mieście powinno być dobrze. Dodam że nie jeżdże wolno, tj. w pełni staram wykorzystywać osiągi auta. Uwaga:Bardzo mało zamienników.
Nic nie stuka i nie puka. Auto nie "z pierwszej ręki" Nie trzeba wymieniać paska rozrządu bo go niema, a łańcuszek jest niemal wieczny.
Jedyną usterką jaka mi się przytrafiła to skrzywiony wahacz(z mojej winy), teraz szukam wahacza w atrkcyjnej cenie.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 2WD 103KM 76kW [l/100km]

7,8