: wygodny fotel - bezbolesne pokonywanie setek kilometrów
To druga po ponad 2 latach ocena tego pojazdu (mam go od nowości, z salonu) Z czasem samochód zyskuje, awaryjność do zakceptowania a świerszcze - trzeba się przyzwyczaić, to typowe dla tego producenta (choć nie chwalebne) Serwis j.w.
mało elastyczny i głośny przy wysokich obrotach
haczy wsteczny
komfort zawieszenia i prowadzenie przyzwoite (ew. ocena 4,5). Karykaturalnie maly kąt rampowy (we wjeździe do garażu musiałem \"podścielić\" płytami chodnikowymi)
trochę słabo do tyłu
włączanie świateł przeciwmgielnych i ogrzewania lusterek poniżej krytyki, podświetlenie zegarów kontrowersyjne
zbyt łatwo parują szyby (dobrze że jest klima). Czasem trudności z regulacją nawiewów.
jak na moje potrzeby. Niezbyt poręczny i przymały bagażnik
od 3500 obr. i 110 km/h zbyt głośno. Ostatnio pojawiły się uciążliwe i trudne do lokalizacji świsty powietrza. Świerszcze na poziomie niewiele większym niż w nowym pojeździe (a wtedy były poniżej krytyki),cóż, z czasem do wszystkiego można przywyknąć.
porównywalny Space Star brał do 0,5 l/100km mniej
być może inni mają lepsze promocje, dobry stosunek wyposażenia i silnika do ceny
osłony termiczne ukł. wydechowego z marnej blachy, korozja elementów podwozia. Zwis przedni i niskie umieszczenie zderzaka - karykatura, brak egzemplarzy tego modelu bez uszkodzeń
awaria sprężarki klimatyzacji (cała szczęście, że jeszcze w czasie gwarancji) SERWIS! w czasie gwarancji idzie w zaparte a potem odstrasza cenami i nie przekonuje fachowością i jakością usług.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 2WD 103KM 76kW