Marzyłem o Lianie od dawna, aż dopiąłem swojego, niestety, mimo wszystko, i twierdzę to z żalem, jestem rozczarowany.Największym plusem będzie to, że będziesz miał{a} niebanalny samochód z dobrym wyposażeniem, idealny dla rodziny 2+2,z fajnym wnętrzem,i dobrym silnikiem
Minusy to duża usterkowość i ta TRZESZCĄCA
KABINA, drogi i słaby serwis
Początkowo wydawał się ospały, lecz po dłuższym poznaniu auta naprawdę jest żwawe, ale jeden warunek: trzeba kręcić od 3500 obrotów.Poniżej nic sie nie dzieje.Powyżej 120km/h głośny, ale do akceptacji.
W normie, lecz bez rewelacji.Często, zwłaszcza wsteczny lubi "nie wejść"
Bardzo przeciętnie, mam wrażenie , że nie do końca wiem, o co Lianie chodzi, zwłaszcza przy dużych prędkościach. W mieście wspomaganie dobrane idealnie. Nieźle wybiera dziury, gorzej na poprzecznych garbach, zwłaszcza tył.
Jest dobrze.Boczne lusterka-poezja: i efektowne, i przede wszystkim efektywne.
Mało schowków, te w bocznych drzwiach to nieporozumienie. Z chęcią bym dorwał tego, co tak umieścił włącznik przednich halogenów.Równie dobrze mógł go wsadzić do bagażnika.Jeśli ten sam człowiek projektował wściekle bijącą po oczach kontrolkę świateł drogowych { a zapomniał o kontrolce świateł dziennych}-moja zemsta mogła by być podwójna.
Super zestaw audio.
Tak niska ocena to za to, że jazda w warunkach nawet małej wilgotności, bez włączonej klimy jest niemożliwa.Bez klimy szyby zaparowane na maxa.Totalne nieporozumienie.Następny minus:jeśli nastawicie odraszanie szyb, ze środkowych nawiewów nie popłynie ciepło, a jeśli nastawicie na wyloty środkowe, to nie osuszycie szyb..
Plus za szybkie nagrzewanie kabiny oraz chyba z osiem biegów dmuchawy.
Jest dobrze, w Lianie można sie poczuć jak w aucie o klasę wyzej. Odejmuję punkt za zbyt mały bagażnik.
Bardzo przeciętnie.Ani źle, ani dobrze.
W normie, choć gdy ja kupiłem, to myślałem, że będzie źle, ale na szczęście da się się przeżyć.
Serwisy, no cóż, chyba wszystkich marek są nastawione na wyczyszczenie naszych portfeli z pieniędzy, Suzuki jak najbardziej mieści się tu w normie.Szkoda, że za tak duże pieniądze, oferują tak niewiele..
No jest dobrze, ale co z tego , jeśli tyle minusów ?
Niestety, slogan Suzuki " Duch Japonii", potrafi właściciela zdrowo przestraszyć.
Wnętrze trzeszczy jak w maluchu, coś niesamowitego.
Obejmy tłumika skorodowane po 2,5 roku, rozsypały się w rękach.Na szczęście mam kanał, więc radę dałem sam.
Łączniki tylnich stabilizatorów do ciągłego smarowania.
Tuleje przedniego wahacza wybite po 55 tkm.
Miałem Punto 1 przez 9 lat, 130 tkm- przód NIERUSZANY. Tej klasy samochód, serwisowany, nawet jeżdżąc po polskich drogach nie powinien zaliczyć takiej wpadki.
Moja prośba; jeśli ktoś ma podobne problemy ze swoja Lianą, a wie gdzie znależść
części w rozsądnych cenach, proszę o kontakt na :smokoviev@wp.pl
Z góry serdeczne dzięki !
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 2WD 103KM 76kW