Ocena kierowcy - Suzuki Grand Vitara II SUV

Ravello, 15 lat temu
Silnik 1.9 DDiS 129KM 95kW
Rok produkcji 2007
Suzuki Grand Vitara II SUV 1.9 DDiS 129KM 95kW 2005-2008 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Niektórzy kupują ten samochód nie do tego do czego został stworzony - w wersji 1.9 3d to prawdziwa uniwersalna terenówka, ja mam zmienione zawieszenie + 5cm do tego w teren odpowiednie opony. Zawiódł mnie tylko raz ale to z braku doświadczenia na mokrym śniegu zostałem prawie na noc w lesie - jeszcze raz dzięki Gosiu za pomoc :)
Panie które narzekają na osiągi - może po prostu przyznajcie się do pomyłki. Samochód kupiłyście bo wam się podobał kolor :) Tak to jest jak się kupuje młotek do naprawy zegarka. Grand Vitara to uniwersalny pojazd idący bardziej w stronę terenu niż np. RAV4. W zależności od wersji to SUV lub Terenówka. Dla pań polecam RAV4 z silnikiem 2.2 177KM. Wygląd terenówki osiągi wyścigówki spalanie 7litrów. Ale w terenie trzeszczy :)
porządny toporny układ pompowtryskiwaczy nie jakiś delikatny commonrail, do połowy zalany dalej pracował - silnik trzeba słyszeć ;) ale spoko na trasie przy 120 spokojnie rozmawiam przez zestaw HF.
3 haczy ale możliwe że to wina podciągnięcia mojego zawieszenia
Seryjnie za nisko ale za 5tys. dealer wam to naprawi. Można bardziej extrem. ale za dużo muszę jeździć po asfalcie więc 5cm + starczy
spoko
jak na 1,5 tony jest ok. pewnie oszczędniejszy byłby commonrail ale to nie nadaje się do tego typu aut !!
wszystko jest ok, praktycznie cały rok nastawione mam na 23st
w wersji 3d z tyłu niema wiele miejsca ale coś za coś, tylko ta wersja nadaje się do terenu. Oczywiście 1.9DDiS bo benzyna 3d nie posiada reduktora.
OK
jeśli jeździ się na trasie w okolicy 100 to jest ok, jak chcesz szybciej to też się da ale aerodynamika szafy robi swoje :)
Za tą cenę to najfajniejsza zabawka jaką kupiłem, quada sprzedałem bo nie miałem czasu a teraz w drodze do klientów bawię się jadąc z GPS najkrótszą drogą przez szutry i lasy. Polecam wszystkim którzy bardziej lubią pobujać się na wybojach niż bić rekordy prędkości na asfalcie.
co by tu napisać - zwykłe opony zbyt podatne na gwoździe a tych na naszych polach od groma :)
25 tys to nie czas na ocenę niezawodności to powiem po 100 tys

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 DDiS 129KM 95kW [l/100km]