Ocena kierowcy - Suzuki Grand Vitara II SUV

zenon.konieczka@comhem,se, 15 lat temu
Silnik 1.9 DDiS 129KM 95kW
Rok produkcji 2006
Suzuki Grand Vitara II SUV 1.9 DDiS 129KM 95kW 2005-2008 - Oceń swoje auto
Inne : lubię tym autem jeździć nawet bardziej niż przytaczanym tu Touranem gdyby poprawiono to so opisałem zapewne kupiłbym go jeszcze raz za te pieniądze
Układ elektryczny : Skomentuj tę usterkę...
przyjemnie się nim przemieszczać .polecam mieszkańcom wsi lub osiedli oddalonych od wielkich centrów ,dla osób lubiących przygody to auto zawsze będzie azylem ucieczki od złych przygód małe auto wielkich możliwości , większych nisz myślisz
moc silnika mogła by być większa,Volkswagen Touran np. posiada silnik 1,9 idealnie pasujący swoją kultura do tego auta
i tu podobnie jak w Volkswagenie, 6 biegowa skrzynia szczególnie na trasie spowodowała by że to autko przewyższyło by inne auta tego segmentu
tak tu trzeba przyznać że suzuki stanął na wysokości zadania ,przyjemnie prowadzi się to autko
widoczność do przodu doskonała , lusterka boczne jak w ciężarówce , super. Przeznaczenie tego pojazdu nie pozwala zbyt wiele wycisnąć, jeżeli chodzi o widoczność do tyłu, więc mogły by być zamontowane dwie lampy wsteczne i sygnał w żarówce . Z tym sygnałem w żarówce też jest problem . Obecnie ogólnie stosowane gniazda pasują do takich żarówek ale tu zastosowano wariant żarówki bez metalowego cokolika . Do systemu tu zastosowanego, ja nie znalazłem żarówek z sygnałem dźwiękowym
nie ma zastrzeżeń - To chyba dobrze
nic nie można zarzucić
kierowcy jest wygodnie no i pasażerowie nie narzekają mając do dyspozycji regulacje pochylenia oparcia
tak tu można by było coś zrobić z drganiami jakie przenoszą się od napędów i silnika i tu też odsyłam aby podejrzeć jak to zrobił Volkswagen Touran chociaż to auto nie tej klasy.
średnie zużycie paliwa bez chipa jazda mieszana od 8 do 8,9 litra na 100 kilometrów
gdyby było tańsze to mogłoby je nabyć więcej kierowców co spowodowałoby mniej narzekań na rynek motoryzacyjny i na naszych nie najlepszych drogach czuliby się pewniej
coś działo się na poziomie ustawienia na komputerze podczas ciągnięcia przyczepy kilka razy spalił mi bezpiecznik świateł pozycyjnych i oświetlenia pulpitu ale to chyba epizod lub za mała wartość bezpiecznika
oprócz tych usterek które Suzuki wymieniło seryjnie we wszystkich autach ja w moim samochodzie wymieniłem system ESP (na gwarancji)
Dziennik kosztów dla Suzuki Grand Vitara II SUV 1.9 DDiS 129KM 95kW
9,1